Liigu edasi põhisisu juurde
Visuaal, kus on Trinidad Wisemani ja Helmese esindajad

Trinidad Wiseman liitub Helmese grupiga 

Marko Nemberg

Meil on suur rõõm teatada, et Eesti juhtiv tarkvaraarendusettevõte Helmes sõlmis kokkuleppe, et omandada 75% osalus Trinidad Wisemanist (TWN). Tehingu eesmärgiks on tugevdada ettevõtete konkurentsivõimet rahvusvahelistel turgudel ja laiendada nende teenuste valikut. TWN jätkab oma tegevust iseseisva ettevõttena ja oma nime all olemasoleva juhtkonnaga.  

 

Helmese juhatuse liikme Andres Kaljo sõnul on selle sammu eesmärk strateegiline partnerlus kiiremaks kasvuks rahvusvahelistel turgudel. "Meil on väga hea meel, et oma valdkonnas tunnustatud tipptegija Trinidad Wiseman otsustas Helmesega liituda. Näeme, et saame hea partneri välisturgudel kasvamiseks.  

 

TWN on meile sarnase töökultuuriga ja samade väärtustega tugev ettevõte, kellega meil on suurepärane sünergia. Helmese kliendid on suured ettevõtted, kelle teenindamiseks peab meie meeskond olema mitmekülgne ja teenuseportfell tipptasemel. Koostöös TWN-iga muutume ka meie rahvusvaheliselt veelgi konkurentsivõimelisemaks nii teenusedisaini, andmeanalüütika kui AI valdkonnas," ütles Kaljo. 
 

Pilt
Photo with representatives from Helmes and Trinidad Wiseman

Pilt 1. Vasakult TWNi äriarenduse direktor Marko Nemberg, partner Alan Altermann, tegevjuht Ander Tenno, Atlassiani valdkonnajuht Brigite Helena Sarapuu, Helmese tegevjuht Jaan Pillesaar ja investeeringute juht Andres Kaljo 


Trinidad Wisemani tegevjuht Ander Tenno lisas: "Trinidad Wiseman on läbi aastate jõuliselt kasvanud. Kuna Eesti turg hakkas meile veidi kitsaks jääma, alustasime 2023. aasta sügisel strateegilise partneri otsingutega, kes saaks aidata meie teenusedisaini, digimuutuse, Atlassiani ning AI/BI teenustega välisturgudele laieneda.  

 

Huvi oli üsna suur ning saime lisaks Helmesele mitu pakkumust ka mujalt Euroopast. Valik langes Helmese kasuks, kes on läbi oma pika ja eduka ajaloo näidanud võimekust ettevõtteid hoida ja kasvatada ning luua tarkvarasüsteeme, mis mõjutavad positiivselt inimeste elu. Meie jaoks oli väga oluline ka organisatsiooniline ning kultuuriline sarnasus, ühine visioon edasisest ning pikaajaline hea koostöökogemus, samuti äärmiselt konstruktiivses õhkkonnas kulgenud läbirääkimised. Ootame põnevusega tulevikku!”  

 

 

Tehingu eesmärk ja tulevikuplaanid  

Liitumine avab mõlemale ettevõttele uusi võimalusi laienemiseks rahvusvahelistel turgudel -- TWN-i spetsialiseerumine teenusedisainis, kasutajakogemuse disainis, andmeanalüütikas ja AI teenustes täiendab Helmese olemasolevat teenuste portfelli ning Helmese rahvusvaheline müügivõimekus toetab omakorda TWN-i visiooni välisturgudele laienemiseks.  

 

Tehing vajab lõpuleviimiseks Konkurentsiameti heakskiitu, menetlus on juba alanud. Tehingut nõustasid Redgate Capital, Sorainen Advokaadibüroo, Cobalt ja PwC. 

 

Täiendatud 01.07.2024: Konkurentsiamet väljastas loa 27.06.2024. Tehing on praeguseks lõpule viidud. 

 

 

Ettevõtete taust  

Trinidad Wiseman: 2023. aasta käive ulatus 16,9 miljoni euroni, ettevõttes töötab üle 130 inimese. Ettevõtte klientideks on mh Elisa, SEB Pank, City24, Telia, ERGO, Tallink, SK ID Solutions, Alexela, Tele2 ning erinevad Eesti avaliku sektori ja Euroopa Liidu asutused.   
 

Helmes: 2023. aasta käive ületas 100 miljonit eurot, ettevõttes töötab ligikaudu 1400 inimest. 33 tegevusaasta jooksul on Eesti firmast kasvanud globaalne ettevõtte, kes loob ärikriitilisi lahendusi rahvusvahelistele organisatsioonidele nagu Airbus, Telia, Kühne+Nagel, CERN, Euroopa Kosmoseagentuur, OECD jpt. Helmese arenduskeskused asuvad Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.  

 

 

Kontakt ja lisainfo:  

 

Katariina Roosipuu  

Turundusjuht  
Helmes  
katariina.roosipuu@helmes.com  
Tel: +372 5079859  

  

Marko Nemberg  
Äriarenduse direktor 
Trinidad Wiseman  
marko.nemberg@twn.ee  
Tel: +372 580 43 140  
 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.