Liigu edasi põhisisu juurde
Naine ja mees planeerivad andmete teekonda pilveteenusele.

Kuidas toimus Synbase'i Atlassiani tootekeskkondade migreerimine pilvelahendusele?

Alice Bakhoff, Elise Urva, Sven Pärtel

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatatakse tempokalt. Artiklis välja toodud tooteomadused võivad ajas muutuda.

 

Ettevõtetele rakenduvad regulatsioonid on ajas muutlikud, mistõttu tuleb sageli ümberkorraldusi läbi viia ka tööprotsesse toetavates lahendustes.

 

Järgnevas artiklis uurime Synbase’i tooteomanikult Elise Urvalt lähemalt nende arendusprotsessi telgitagustest ning otsusest kolida Atlassian Cloud platvormile. Seejuures kirjeldame, kuidas TWNi süsteemiadministraator Sven Pärtel keskkondade migreerimisprotsessi läbi viis.  

 


Meditsiiniseadme nõuded eeldavad andmehaldust ettevõtte enda hallatavas keskkonnas

Synbase on ettevõtte, mis koondab tõenduspõhiste ning ajakohastatud andmebaaside näol meditsiini viimased teadmised mugavaks tervikteenuseks, mida kasutavad nii arstid, medõed kui ka apteekrid.


Täna kasutab ettevõte erinevaid arendusprotsessi ja meeskonnatööd toetavaid tööriistu: piletite ja backlog´i halduseks Jira Software’i ja arendusprotsesside dokumenteerimiseks Confluence’i. 


Lisaks eelmainitule rakendatakse ka Atlassiani toodetega ühilduvaid pluginaid: kasutajalugude ja protsesside kirjeldamiseks draw.io, lihtsamate prototüüpide loomiseks Balsamiq ning tiimisiseseks suhtluseks Slack.  


“Suur lemmik on Atlassiani ja Slacki integratsioon. Kogu info jookseb ühes voos ja sellele ei ole lisaks vaja kasutada teisi suhtluskanaleid,“ räägib Synbase’i tooteomanik Elise.

 

Hooldusprojekti etapini hoiustati Synbase’i arendusprotsessidega seonduvat tööd TWNi, kui arenduspartneri Atlassiani keskkonnas, ent pikas perspektiivis ei ole keskkonna jagamine nõuetega kooskõlas.

 

“Synbase´i tooteportfelli kuulub API teenus, mis peab vastama meditsiiniseadme nõuetele ja olema klassifitseeritud kui meditsiiniseade. Selle üheks eeltingimuseks on, et tehniline dokumentatsioon peab olema ettevõtte enda hallatavas keskkonnas. Kuna meie dokumentatsioon ja arenduse backlog paiknesid enne TWNi Data Center platvormil, pidime ümber kolima ettevõtte enda Atlassiani platvormile,“ täpsustab ta.


Arvestades, et Synbase ei käitle konfidentsiaalseid isikuandmeid ning lähtudes ka Atlassiani toodete kasutajate arvust leidsime ühiselt, et uueks platormiks sobib Atlassian Cloud lahendus.  

 

 

Eduka migreerimise aluseks on eeltöö ja spetsialisti kogemus  

Andmete migreerimine algas eelnevalt kasutusel olnud keskkondade organiseerimisest.   


„Mitmed Confluence´i ruumid olid kunagi loodud, aga ei olnud kasutusel ja mõned materjalid olid dubleeritud; need saime protsessi käigus kustutada ja korrastada,“ ütleb Elise.


Andmete korrastamise tulemusena sai meie süsteemiadministraator Sven Pärtel vajaliku sisendi migreerimisprotsessiga jätkamiseks.


„Jira projekti migreerimiseks kasutasin Cloud Migration pluginat. Tuleb arvestada, et veel ei saa selle pistikprogrammiga migreerida kohandatud väljasid (custom fields) ning seetõttu peab need käsitsi seadistama ja CSV failist importima,“ räägib Sven ning täpsustab, et alati ei ole võimalik Data Center pistikprogrammide andmeid pilvelahendusele migreerida. 


Confluence ruumid eksportis Sven XML failina ning laadis seejärel Synbase keskkonda üles. Nii Jira kui ka Confluence puhul on süsteemiadmini sõnul väga oluline üle kontrollida õiguste skeemid.


Lisaks lõi Sven rakenduste lingid, et tagada Synbase’i ja TWN Atlassiani koodiarenduskeskkondade (Bamboo ja Bitbucket) vahel ligipääs teatud ressurssidele ja funktsionaalsustele.

 

Testimisele järgnenud migratsioon teostati tööpäeva välisel ajal ning kõige kauem võttis Sveni sõnul seejuures aega andmete eksport ja import. 


Kui uus keskkond sai valmis aktiivseks kasutamiseks, kontrollisime täiendavalt üle ka kasutajate grupid ja õigused


„Sisuliselt on lahendus sama ning töökorralduslikult jätkub kõik nii nagu enne. Hetkeseisuga võib öelda, et Cloud platvorm katab kõik meie nõudmised ja vajadused,“ lausub Elise kokkuvõtlikult. 

 


Oleme valmis aitama, kui vajad abi migreerimisprotsessiga

Õnnestunud andmete migreerimine hõlmab eeltööd, põhjalikku ettevalmistust ja testimist, aga ka spetsialisti teadmust ja kogemust. 


Kui plaanid kolida ühelt Atlassiani platvormilt teisele, võta meiega julgelt ühendust - koostame sinu ettevõtte vajadustele vastava tegevuskava ja aitame andmed turvaliselt üle kanda. 
 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.