Liigu edasi põhisisu juurde
inimesed koostööd tegemas, taustal on ekraanid Atlassiani tööriistadega

Muudatused Atlassiani Server tooteplatvormiga

Alice Bakhoff

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatatakse tempokalt. Artiklis välja toodud tooteomadused võivad ajas muutuda.

 

Server platvormi tootetoe lõpp

Tänavu oktoobris tutvustas Atlassian järgnevate aastate teekonda, kuidas lõpeb tugi Server platvormile. Täpsemalt on tegevuskava jaotatud järgnevalt:

 

  • alates 02.02.2021 lõpetatakse uute Server tüüpi litsentside müük 
  • alates 02.02.2022 ei ole võimalik Server tüüpi litsentsidel muuta kasutajate arvu 
  • alates 02.02.2023 ei saa Server platvormile soetada uusi pistikprogramme 
  • alates 02.02.2024 lõpetatakse Server platvormi tootetugi

 

Pilt
Server platvormi tootetoe muudatuste ajagraafik kuude ja aastate lõikes

Server platvormi tootetoe muudatuste ajagraafik

 

Muudatustega seoses soovitame üle vaadata oma platvormi võimalused ning kaaluda andmete migreerimist kas Atlassian Data Center või Cloud platvormile.

 

 

Data Center – kõrgkäideldav alternatiiv Serverile

Erinevalt Server lahendusest on Data Center platvormil võimalik Sinu infosüsteem üles seada mitmele ühenduses olevale serverile; sellise koormusjaotuse puhul on süsteemivead ning ülekoormused minimeeritud. Data Center platvorm sobib eelkõige just delikaatsete andmetega infosüsteemidele, mille puhul on oluline omada maksimaalselt kontrolli oma serverite asukoha ning hooldusprotsesside üle.

 

Küll aga on Data Center platvormi kasutajatingimused mastaapsed – kui Server tüüpi lahendusi sai soetada ka kümnele kasutajale, on Data Centeri minimaalne kasutajate arv Jira ja Confluence puhul 500 kasutajat (Jira Service Deski puhul 50 agenti).

 

 

Cloud – mugav lahendus kasvavatele ettevõtetele

Cloud first tulevikumissiooniga pakub Atlassian mugavat ja kiiret platvormlahendust muuhulgas ka kasvavatele erasektori ettevõtetele; näiteks saab Atlassian Cloud Free plaaniga liituda tasuta kuni 10 kasutaja või kuni 3 IT agendiga tiim, kelle andmemahu vajadused ei ületa 2GB. SaaS lahendusena on Cloud platvormiga hea võimalus ressursse kokku hoida serveritelt ning nendega kaasnevatelt hoolduskuludelt.

 

Atlassiani andmetel on viimastel aastatel Cloud platvormi kasutusprotsent suurenenud 60%. Mis puudutab delikaatsete andmetega infosüsteeme, siis kõige uuema Cloud Enterprise plaani puhul saab esmakordselt valida oma andmehalduse piirkonnaks konkreetselt kas APAC (Singapur ja Sydney), EU (Frankfurt ja Dublin) või US (US ida ja lääs) regiooni.

 

 

Milline lahendus on parim Sinu organisatsioonile?

On selge, et iga organisatsioon nõuab individuaalset lahendust olenevalt oma suurusest ning tegevusvaldkonnast. Ei ole olemas ainuõiget kopeeritavat viisi, mis kõigile sobiks. Siinkohal on Trinidad Wisemani eksperdid valmis kohandama vastavalt Sinu organisatsiooni vajadustele rätseplahenduse. Aitame koostada üleminekuplaani ja andmete migreerimise ühelt platvormilt teisele garanteerides seejuures tõrgetevaba lõpplahenduse. Vajad abi migreerimisel? Me toetame Sind. Rohkem infot leiad siit

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.