Liigu edasi põhisisu juurde

Suurte ühiskondlike muutuste soodustamine väiksemates Eesti linnades: Olgina Rahvamaja projekti näide

Mõnikord pole avalikud teenused päris kooskõlas kasutajate tegelike vajadustega. Kas oled mõelnud, kuidas selline olukord mõjutab kogukondade rahulolu ja arengut? Koostöös Narva-Jõesuu KOV-iga kaasasime väikelinna Olgina kogukonna, et nende soovide ja vajaduste alusel teenuseid ümber disainida. Käesolevast artiklist saad lähemalt lugeda, kuidas Olgina Rahvamaja teenused said uue hingamise.

Meie õppetunnid Veera disainisüsteemi ehitamisel, 2. osa

Märtsis kirjutasime, kuidas alustasime koostöös RIAga Veera 1.0.0 disainisüsteemi arendust. Uuenenud platvorm pakub häid tööriistu e-teenuste arenduse lihtsustamiseks. Uues blogipostituses jätkavad meie spetsialistid projektikogemuste ja väljakutsete jagamist, keskendudes ligipääsetavusele, koodi komponentidele ja sisuloome strateegiatele.

WCAG 2.2 ja uued edukriteeriumid

Möödunud aasta oktoobris sai W3C ametlikuks soovituseks WCAG veebisisu ligipääsetavussuuniste kauaoodatud uus versioon 2.2. Täna anname ülevaate selle mõjust ja uuendustest. Millal WCAG 2.2 kohustuslikuks muutub? Kuidas uus versioon vanast erineb? Kirjutame lahti 6 uut edukriteeriumit. Kuigi paralleelselt on töös ka WCAG 3.0, mis lubab katta rohkem vajadusi, olla paindlikum erinevate tehnoloogiate, tööriistade ja sisu osas ning ka lihtsamalt arusaadav, läheb siiski veel aastaid, enne kui sellest võib saada ametlik soovitus.

Kas sinu e-keskkond vastab 2025. aastal jõustuvatele ligipääsetavuse nõuetele?

Ligipääsetav e-keskkond tähendab seda, et võimalikult paljud inimesed saavad seda iseseisvalt kasutada. Ligipääsetav e-keskkond on disainitud ja arendatud nii, et seal olevaid tekste näevad lugeda ka eakad, sisu on arusaadav ka esmakasutajatele, erivajadustega inimesed saavad kasutada lehte erinevate tugitehnoloogiatega (nt klaviatuuriga navigeerimine, ekraanilugejad, häälkäsklused, pilguga juhtimine) jne.

IKT-sektori suurimad trendid, millesse Trinidad Wisemanis lähitulevikus panustame

Heidame koos Trinidad Wisemani (edaspidi TWN) juhtidega pilgu nii IKT-sektorile tervikuna kui ka erinevatesse valdkondadesse, millega tegeleme. Anname ülevaate trendidest ärianalüütikas, e-riigi teenustes, teenusedisainis, ligipääsetavuses ja neuro-UXis. Räägime ESG (environmental-social-governance) ehk jätkusuutlikkuse aruandlusest ning Atlassiani tööriistadest.

Ligipääsetavus veebis: üks vorm sobib kõigile?

Pea igal veebilehel peitub mõni väiksem või suurem vorm ning nende puhul on palju, mida valesti teha. Ligipääsetavuse seisukohast on oluline, et vormi täitmine oleks lihtne ja arusaadav ning et seda saaks läbida klaviatuuriga ja erinevate tugitehnoloogiate, näiteks ekraanilugeja abil. Käesolevas postituses vaatame, kuidas seda tagada.