Liigu edasi põhisisu juurde

Ligipääsetavus veebis: üks vorm sobib kõigile?

Pea igal veebilehel peitub mõni väiksem või suurem vorm ning nende puhul on palju, mida valesti teha. Ligipääsetavuse seisukohast on oluline, et vormi täitmine oleks lihtne ja arusaadav ning et seda saaks läbida klaviatuuriga ja erinevate tugitehnoloogiate, näiteks ekraanilugeja abil. Käesolevas postituses vaatame, kuidas seda tagada.

Ligipääsetavus veebis: värviline maailm

Lülitume taaskord ligipääsetavuse teemadele ja keskendume ühele olulisimatest alustaladest veebidisainis – värvidele. Seoste loomisel ja info edastamisel ei tohi toetuda ainult värvile, sest me kõik näeme värve veidi erinevalt ning mõnele on nende eristamine raskem kui teisele. Milliseid loovaid lahendusi kasutada?

Ligipääsetavuse probleemid, mida tekitavad veebiarendajad

Veebi ligipääsetavus on tänu teadlikkuse kasvule ja Euroopa Liidu direktiividele muutunud trenditeemaks. Ligipääsetavus tähendab, et veebileht on ehitatud töökindlaks, mõistetavaks, tajutavaks ja mitmel moel tarbitavaks, nii et seda saavad kasutada võimalikult paljud erinevate vajadustega inimesed. Täna on ligipääsetavuse tase veel küllaltki madal.