Liigu edasi põhisisu juurde
Illustratsioon Inbanki Atlassiani tootekeskkondade kolimisest Cloudist Data Center lahendusele töövälisel ajal

Kuidas toimus Inbanki Atlassiani tootekeskkondade migreerimine Cloud platvormilt Data Center lahendusele?

Alice Bakhoff, Aet Toose, Sven Pärtel

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatatakse tempokalt. Artiklis välja toodud tooteomadused võivad ajas muutuda.

 

Andmeid majutava tooteplatvormi valikul mängib olulist rolli ettevõtte tegevusvaldkond ja sellele kehtivad nõuded.


Käesolevas artiklis kirjeldame migreerimisprotsessi kulgu ning uurime Inbanki tehnoloogiaüksuse juhilt Aet Tooselt otsusest kolida Atlassiani tooteperekond pilvelahenduselt panga isiklikku serveriparki.

 

 

Panga puhul on operatiivsete riskide ennetamine esmane prioriteet 


Inbank on Eesti juurtega pank, mis tegutseb nii Eestis kui ka lähiriikides, pakkudes tarbijafinantseerimise ja hoiustamise tooteid.


Tarkvaraarenduse protsesside toetamiseks, operatiivsete riskide jälgimiseks, ligipääsude haldamiseks ning äri- ning tehnilise analüüside läbi viimiseks kasutab pank Jira ja Confluence tooteid.


Kui minevikus majutati tooteid pilvelahendusel, siis aja jooksul nõuded kasvavale ettevõttele muutusid. 


„Läbi ühinemiste tekkis mitu erinevat Atlassiani pinu, mis oli vaja ühendada. Operatiivsete riskide ennetamiseks vajasime andmebaasi, mis on meie enda kontrolli all,“ ütleb Aet.

 

 

Õnnestunud migreerimisprotsess hõlmab eelanalüüsi, planeerimist, ettevalmistusi ning testimist 

„Tegime kasutajatega uuringu, et leppida kokku millised Confluence ruumid (spaces) jäävad kasutusse ning millised on aegunud. Panime palju aega ka selle alla, et otsustada, kuidas me Data Centerit majutama hakkame,“ räägib Inbanki tehnoloogiaüksuse juht.


Järgnevalt tegi meie süsteemiadministaator Sven andmetest varukoopia ning teostas test-migreerimise keskkonnas, kuhu oli kopeeritud live keskkonna andmed.


Migreerimisprotsess live keskkondades planeeriti töövälisele ajale ning selleks perioodiks keelati kasutajate ligipääsud tootekeskkondadele. 


Jira projektide migreerimiseks kasutas Sven Cloud Migration pluginat, kuid kohandatud väljad tuli käsitsi seadistada ja CSV faili abil importida. 


Kuigi live keskkondades kerkis andmete ülekandmisel esile probleeme töövoogude, õiguste skeemide, boardide ja manustega, oli tänu andmete käsitsi kohandamisele võimalik uues keskkonnas algseis edukalt taastada. 


Vaatamata sellele, et Data Center lahendus ei toetanud kõiki pilvelahendusel saadaolevaid pistikprogramme, on Inbanki IT osakond platvormide vahetusega suures pildis siiski rahul.


„Süsteem läks kindlasti kiiremaks kui see Cloudi versioonis oli. Kuna panime osad Confluence ruumid kinni, siis oli vaja ka majasiseselt informeerida ja koolitada. Meeldiv üllatus oli, et kasutajate seisukohalt oli võrdlemisi mugav migratsioon,“ lausub Aet kokkuvõtlikult.

 

 

Oleme valmis aitama, kui vajad abi andmete migreerimisel

Kui plaanid kolida ühelt Atlassiani platvormilt teisele, võta meiega julgelt ühendust - koostame sinu ettevõtte vajadustele vastava tegevuskava ja aitame andmed turvaliselt üle kanda.
 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.