Liigu edasi põhisisu juurde
NordiCHI 2020 konverents

NordiCHI 2020 tuleb online konverentsina

Sigrid Varemäe ja Hanna-Liisa Pender

25-29.10.2020 toimub esimest korda Eestis NordiCHI 2020 teadusfoorum, mida korraldab Trinidad Wiseman koos oma pikaajalise koostööpartneri Tallinna Ülikooli Digitehnoloogiate Instituudiga. Olgu mainitud, et Trinidad Wiseman on NordiCHI konverentsi ajaloo esimene eraettevõttest korraldaja.

 

NordiCHI on Põhjamaade suurim Human-Computer Interaction ehk inimese ja arvuti vahelise interaktsiooni teemaline teaduskonverents ja nii nagu paljud teised ettevõtmised, toimub see tänavu globaalse terviseolukorra tõttu virtuaalselt. Siin kohtuvad arvuti- ja käitumisteadused ning disain, pakkudes uut ja innovaatilist teadmust nii teadlastele, koolitajatele, praktikutele kui ka kõigile teistele teemast huvitatutele.  

 

 

NordiCHI 2020 teemad 

5 päeva jooksul on võimalik kuulata ca 80 live esitlust valdkonna parimatelt spetsialistidelt ja praktikutelt, osaleda erinevatel kursustel ja töötubades, osa saada demodest ja installatsioonide näitusest. Selle aasta teema “Shaping Experiences, Shaping Society” eesmärgiks on arutleda kogemuste disainimise kaudu ühiskonnale avaldatava mõju üle.

 

Konverentsil on kolm peaesinejat. Esimesel päeval teeb Eesti ettevõtja ja IT visionäär Linnar Viik ettekande teemal ”Vision Matters, Action Counts”. Linnar Viik keskendub digimuutusele - tule saa teada, missugused on olulisemad sammud selle läbiviimisel ning kuidas sellel teekonnal edasi liikuda nii, et tulemuseks oleks terviklik infoühiskond, kus digimuutuse läbib edukalt ka avalik sektor.

 

Ellen Pearlman on meediakunstnik, kriitik, kuraator ja õpetaja, kes räägib oma ettekandes ”I Built A Sicko AI – And So Can You” sellest, kuidas tehisintellekti võim ja keerukusastmed aina suurenevad.

 

Pia Tikka on professionaalne filmitegija ja professor, kes diskuteerib oma esitluses teemal ”Narrative contextualisation: Overriding the artificiality of Artificial Humane Agents” ehk teisisõnu räägib ta tehisintellekti ja inimese vahelise usalduse loomisega seotud väljakutsetest ning kuidas neid narratiivipõhiste lähenemistega lahendada võiks. Oma ettekannet ilmestab ta valiku case study`dega kognitiivsete neuroteaduslike leidude valguses, eriti just ühiskondlike ja meditsiiniliste rakenduste seisukohalt.

 

Ülejäänud 80 ettekannet on teemade ja päevade kaupa jagatud plokkideks, tuues osalejateni nii arvutiteaduste kui disaini aspektist viimased teaduslikud avastused näiteks robotite, e-tervise, virtuaalreaalsuse, nutitelefonide ja mobiilsuse, koosloome ja disainiteooria ning paljude teiste põnevate valdkondade kohta.  

 

Konverentsi programmi, ajakava ja muu infoga saab täpsemalt tutvuda NordiCHI 2020 veebilehel 

 

Piletiinfo 

NordiCHI 2020 teaduskonverentsi programm koos kõigi materjalidega on kättesaadav vaid registreerunud osalejatele.  

Registreerimistasu 5-päevasele teaduskonverentsile on 19.oktoobrini 350€ (tudengitele 250€). 

Ühel kursusel osalemise maksumus on konverentsile registreerunud osalejale 30-50 eurot ja kursuste teemadega saab tutvuda siin 

Registreeruda ning konverentsi, workshopide ja kursuste pileteid saab soetada siit 

 

 

Konverentsi korraldajad 

Tallinna Ülikool, Trinidad Wiseman, ACM In-Cooperation 

 

 

Toetajad 

UXPressia, Worksup, Fienta 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.