Liigu edasi põhisisu juurde

Kasutajaliidesed (UI), kasutajakogemus (UX), juurdepääsetavus (accessibility), PET disain, mängustamine (gamification), kasutajate uuringud, kasutajakeskne disaini meetodid, süsteemianalüüs

 

Suurte ühiskondlike muutuste soodustamine väiksemates Eesti linnades: Olgina Rahvamaja projekti näide

Mõnikord pole avalikud teenused päris kooskõlas kasutajate tegelike vajadustega. Kas oled mõelnud, kuidas selline olukord mõjutab kogukondade rahulolu ja arengut? Koostöös Narva-Jõesuu KOV-iga kaasasime väikelinna Olgina kogukonna, et nende soovide ja vajaduste alusel teenuseid ümber disainida. Käesolevast artiklist saad lähemalt lugeda, kuidas Olgina Rahvamaja teenused said uue hingamise.

Ideest toimiva lahenduseni: prototüüpimise olulisus arendusprojektides

Prototüüpimine on muutunud tänapäeva tarkvaraarenduses hädavajalikuks töövahendiks. See on tõhus meetod, mille abil saab lahendusideid visualiseerida ja testida enne tegelikku arendamist. Käesolevas loos uurime lähemalt, kuidas kasutajaliidese prototüüpimine aitab vähendada arenduskulusid, tõhustada meeskonnatööd ning kuidas see aitab meid algsest ideest toimiva lahenduseni.

Ronides UX-küpsuse redelil koos kasutajatega: Kuidas alustada kasutajakogemuse edendamise teekonda?

Kiiresti arenevas digitaalses maailmas sõltub iga toote või teenuse edu sellest, kui hästi see vastab kasutajate vajadustele. Keskendumine kasutajakogemusele (UX) ei ole pelgalt nice-to-have tegevus, vaid eduka äristrateegia kriitiline komponent. Selles artiklis uurime UX-küpsuse mõistet, sellega seotud etappe ja UX-võimekuse suurendamise tähtsust küpsuse redelil ülespoole tõusmisel.

5 nädalaga teenusedisaineriks ehk kuidas Trinidad Wiseman väetab Eesti disainiteadlikkuse põldu

Meie uuest blogiartiklist saad teada, miks soovitame teenusedisaini koolitustel osaleda nii disaineritel kui ka mitte-disaineritel. Jagame klientide edulugusid: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning EAS. Toome välja 6 peamist kasutegurit, mida saad edukalt rakendada nii disaini kui ka teistes valdkondades. Meil on hea meel, et möödunud aastal aitasime teenusedisaini teadlikumaks koolitada enam kui 400 inimest.