Liigu edasi põhisisu juurde
Mees istub arvuti taga

World Usability Day Estonia 2020 - kasutatavuse teemaline konverents tuleb taas

Liina Martõnjak, Sigrid Varemäe

23.11-27.11.2020 toimub 12. korda kasutajakogemuse teemaline konverents World Usability Day Estonia 2020.

 

Tegemist on kasutajakogemuse ekspertidele, tellijatele, tudengitele ja kõigile teemahuvilistele suunatud ühe suurima UX-, veebi ja interaktsioonidisaini sündmusega Baltikumis. Ees on ootamas põnev ja hariv – globaalsele kasutatavuse päevale (World Usability Day) – pühendatud nädal, kus iga päev saab täidetud sisukate ettekannete ja töötubadega.

 

Sel aastal toimub konverents interneti vahendusel (ONLINE) läbi Elisa Stage`i. Piletimüük toimub meie hea koostööpartneri Fienta vahendusel ning kõigile piletiostjatele saadame e-maili teel täpsema info ja lingi. 

 

Terve nädala jooksul saab iga päev kuulata kahte ettekannet rahvusvaheliselt tunnustatud ekspertidelt (kell 12:00 ja 12:30), millele järgnevad 2-3-tunnised töötoad (kl 14:00). Infot esinejate ja töötubade kohta lisandub jooksvalt WUD 2020 veebilehele

 

Sündmus toob alati kokku juba kauaaegsed UXi fännid, kuid rõõm on näha UX kogukonna jõudsat kasvamist igal aastal. Möödunud aastal oli konverents välja müüdud, tuues kokku rohkem kui 600 arendajat, disainerit, tootejuhti, tudengit jt innovatsiooni huvilist. 

 

 

Miks korraldame kasutatavuse teemalist konverentsi? 

Kõigil soovijatel ei ole võimalust osaleda välismaistel UX konverentsidel. Samas on oluline saada vahetut infot kasutatavuse teemaliste trendide ja metoodikate kohta, õppida ja ammutada inspiratsiooni oma ala ekspertidelt ja teadlastelt ning vahetada muljeid ja hoida kontakti teiste UX kogukonna liikmetega. Konverentsi eesmärk on juhtida ka ühiskonna tähelepanu kasutatavuse teemale. 

 

 

Sel aastal uutmoodi 

Erinevalt eelmistest aastatest oleme seekord planeerinud päeva asemel nädalase sündmuse  – see annab paindlikuma ajagraafiku ja rohkem osalemisvõimalust.  

 

Tänavu saab soetada ka tiimipileteid ja jälgida esitlusi üheskoos suurelt ekraanilt. See on hea võimalus kutsuda kokku kolleegid või sõbrad, tellida maitsev toit ning sisustada lõunapausid teistmoodi ja kasulikult. Esitlustejärgselt saab Slido platvormi vahendusel küsida esinejatelt küsimusi. Covidist tingitud olukordadel (nt kontori sulgemisel) vahetame teie soetatud tiimipileti 8 üksikpileti vastu ja see ei jää kasutamata.  

 

“Maailma tervisesündmused suunavad kasutama uusi lähenemisi ka sündmuste korraldamisel”, sõnab Trinidad Wisemani UX-arhitekti ja konverentsi korraldaja Liina Martõnjak.
“Kasutame ära kõiki interneti eeliseid ning hoolitseme selle eest, et tänavune online konverents saab olema osalejate jaoks sama kasulik, hariv ja väärtustpakkuv nagu alati”, lisas ta. 

 

 

WUD Estonia 2020 teemad 

Konverentsi fookus on alati kasutatavusel ja kõigel sellega seonduval ehk oskusel mõista inimesi ja nende vajadusi. Selle aasta ametlik teema on AI+HCI ehk Artificial Intelligence in Human-Computer Interaction, millest räägib lähemalt disainiteadlane Joanna Agata Rutkowska.  

 

Uut kasulikku teadmust saab terve nädala jooksul ammutada 10-lt oma ala eksperdilt ning lisaks ametlikule teemale oleme programmi koostamisel lähtunud ka eelmise aasta tagasisidest ja möödunud aastate esinejate soovitustest.  

 

UX kirjutamise parimaid praktikaid jagab ja teemal argumenteerib sisudisainer, UX kirjutaja ja strateeg Jane Ruffino. Kuidas aga kasutada oskuslikult psühholoogilisi taktikaid eesmärkide saavutamiseks – sellel teemal võtab sõna meediapsühholoogia ja veenmise konsultant Mischa Coster.

 

Karin Schoefegger - Google tootejuht - räägib masinõppel põhinevate toodete ehitamiskogemustest. Inspiratsiooni disainisprintide läbiviimiseks saab ammutada Vanessa Mateusi ettekandest, kes omab üle 10-aastast kogemust Pipedrive vanem tootedisainerina Lissabonis.

 

Andreas Komninos – professor, kelle sulest on ilmunud praktilisi artikleid menukasse teaduskeskkonda ja ajakirja interaction-design.org - käsitleb meid kõiki puudutavaid ja esmapilgul ehk tüütavaid telefoniteavitusi ning jagab inspiratsiooni neist kasusaamiseks.

 

Trinidad Wisemani kaasasutaja ning teenusedisaini valdkonna juhi Hegle Sarapuu-Johansoni ettekandest saab praktilisi näpunäiteid kasutusvigade avastamiseks ja vähendamise jälgimiseks veebistatistika abil. Lisame jooksvalt esinejate ja teemade kohta infot WUDi kodulehele

 

“Oleme nimelt valinud konverentsile väga erinevaid UX teemasid ja esinejaid, pakkumaks lähenemist erinevatest aspektidest. Soovime, et iga osaleja leiaks enda jaoks midagi uudset ning huvitavat”, võtab Liina Martõnjak kokku WUD 2020 teemade valiku.  

 

 

Töötoad 

2-3-tunnised praktilised online töötoad on sel aastal väga sõbraliku hinnaga - ühe töötoa maksumus on 35 eurot.  

 

Osalejate arv on piiratud, et tagada iga töötoa operatiivne ja mugav toimimine.  

Piletid tulevad jooksvalt müüki WUDi kodulehele.  

 

 

Piletiinfo 

Pilet annab õiguse osaleda kõigil live esitlustel. 

  • Tavapilet 27 eurot 
  • Sooduspilet tudengile 17 eurot 
  • Sooduspilet tiimile, kes vaatavad esitlusi koos ühelt ekraanilt 97 eurot 

*Vajadusel vahetame tiimipileti 8 üksikpileti vastu (nt kontori sulgemisel terviseolukorra tõttu). 

5 tavapileti ostmisel kehtib soodustus 10% (10OFFWUD) 

10 tavapileti ostmisel kehtib soodustus 20% (20OFFWUD) 

 

Pileteid saab soetada siit 

 

 

Konverentsi korraldajad 

Trinidad Wiseman OÜ, Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituut ja EstCHI 

 

Toetajad 

Elisa, Smaily, Fienta 

 

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.