Liigu edasi põhisisu juurde
Inimene visualiseerib erinevaid ülemineku etappe.

Kuidas toimub üleminek Atlassian Cloud platvormile?

Alice Bakhoff

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatatakse tempokalt. Artiklis välja toodud tooteomadused võivad ajas muutuda.

 

Kui sajandi alguses hallati IT protsesse vaid rangetel on-premise süsteemidel, siis kiire pilvandmetöötluse arenguga on tänapäeval paljudel organisatsioonidel võimalus kolida oma andmehaldus pilve.

 

Atlassian tõdeb, nende põhiline tulevikumissioon on orienteeritus pilveteenustele; ligi 90% nende uutest klientidest valib Cloud platvormi.

 

Järgnevalt vaatame täpsemalt, milline tööprotsess ootab ees Server või Data Center lahendusel olevaid organisatsioone, kes plaanivad kolida Atlassian Cloud platvormile. 

 


 
Tegevuskava Atlassian Cloud platvormile üleminekuks 

Allpool oleme välja toonud olulised etapid Atlassian Could platformile üleminekuks, mis tagavad sujuva ülemineku kõigile osapooltele. 

 

Hindamine  

Aitame mõista, kas Cloud platvorm on sinu organisatsiooni tegevusmudelile sobiv lahendus. Kõrvutame on-premise ning Cloud platvormi tooted ning toome välja olulised erinevused (näiteks kasutajahalduse puhul Atlassian Accessi vajadus).

 

Hindame eelseisva ülemineku keerukust, vastavaid strateegiaid ning eeldatavat ajakava. Võrdleme Cloud plaanide (Standard, Premium ning Enterprise) peamisi omadusi ja maksumust.

 

Analüüsime sinu Atlassian Marketplace pistikprogrammide kasutatavust ning kontrollime nende saadavust Cloud platvormile; vajadusel leiame alternatiivi.

 

Veendume, kas sinu tehnilise tiimi võimekus on piisav edasise ülemineku juhtimiseks või on vajadus meie ekspertide kaasamiseks migreerimisprotsessi edukaks lõpetamiseks.

 

Planeerimine 

Kehtestame eelseisva andmete migreerimise ajakava ning strateegia. Olenevalt protsessi ulatusest ja keerukusest paneme kokku tiimi, mis koosneb nii meie ekspertidest kui ka vajadusel sinu organisatsiooni tiimiliikmetest. Sujuvaks üleminekuks loome Cloud Migration Trial abil testkeskkonna vajalike tegevuste läbikatsetamiseks. 

 

Ettevalmistuste tegemine 

Ettevalmistuste faasis kontrollime üle dokumenteeritud nõuded ning jätkame ülemineku protsessi elluviimisega. Kontrollime, kas hetkel kasutuselolevad tooteverisoonid vajavad uuendamist. Nii Serveri kui ka Data Centeri puhul Jira Software ja Jira Core tooteversioonid 7.13.1 ning uuemad ei vaja uuendamist Cloud platvormile üleminekuks.

 

Kui kasutad versioone vahemikus 7.6.0 kuni 7.13.10 on versiooniuuendus soovituslik, kuna ülemineku käigus muutuvad kõik ajatemplid (k.a ajaloo ning piletite loomise kuupäevad) automaatselt UTC ajatsoonile vastavaks.

 

Versioonid vahemikus 7.0.0 kuni 7.6.0 on soovituslik enne üleminekut uuendada, kuna nende toimimine uuel platvormil ilma värskendamata ei ole garanteeritud.

 

Versioon 7.0.0 ja sellest vanemad on vaja enne üleminekut uuendada versioonile 7.13.1 (või hilisemale). Kõik Jira Service Desk ning Jira Service Management (uuendatud Jira Service Desk) versioonid, mis on uuemad kui 3.0.0, on peale üleminekut toetatud. Veendume, et Jirasse loodud skriptid ja väikearendajate pistikprogrammid toetavad uuemat Jira versiooni.

 

Järgnevalt vaatame üle sinu Atlassiani keskkonna ning vajadusel vabaneme ebavajalikust nagu näiteks mitteaktiivsed projektid Jiras või aegunud ruumid Confluence'is. Kontrollime üle anonüümsete ligipääsude seaded, Cloud keskkonna URLi ja kasutajate arvu, andmemahtude sobivuse ning kõikide nõutud pistikprogrammide saadavuse.  

 

Testimine 

Varundame sinu andmed ning käivitame testmigreerimise. Migreerime andmed, paigaldame vajalikud pistikprogrammid ja liidestame sinu olemasoleva Active Directory Atlassian Accessiga. Kaardistame ja kõrvaldame võimalikud tõrked ning hindame test-migratsiooni tulemust. Loome dokumentatsiooni testmigratsiooni tulemuste osas. 
 

Andmete ülekandmine 

Migreerime andmed ja kasutajad uuele platvormile ning vajadusel teostame täiendavaid järelhäälestusi. 
 

Käivitamine  

Oled valmis Cloud tooteplatvormi kasutamiseks. Soovi korral viime lõppkasutajatele läbi koolituse uue platvormi kasutamiseks. 

 

 

Andmete migreerimine ei toimu üleöö

Õnnestunud andmete ülekandmisele eelneb üksikasjalik eeltöö ning põhjalik ettevalmistus ja testimine. Kui sinu majasisestest teadmistest jääb vajaka, on meie eksperdid valmis koostama vastavalt sinu organisatsiooni vajadustele spetsiaalse tegevuskava, et kolida Atlassiani tooted Cloud platvormile. Garanteerime kasutusel olevate lahenduste kõrgetasemelise toimimise kogu ülemineku protsessi vältel. 

 

Vajad abi migreerimisel? Me toetame sind. Loe rohkem siit.

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.