Liigu edasi põhisisu juurde
Priit koos koer Lexiga

TWN Life: meie vanemarendaja: „Kõige tabavamalt iseloomustavad mind 2 sõna - raamistikuagnostiline ja bugidiagnostiline.“ 

Sigrid Viikmaa & Priit Puru

Jätkame blogisarjaga TWNLife, kus teeme tutvust Trinidad Wisemani (edaspidi TWN) andekate tiimiliikmetega erinevatest rollidest. Seekord rääkisime meie vanemarendaja Priiduga tema karjäärist ja hobidest ning küsisime sekka ka lõbusaid vimkaga küsimusi. 

 

Kuidas sai sinust tarkvaraarendaja? 

Peale keskkooli kandideerisin nii informaatika kui ka inglise filoloogia erialadele. IT on alati olnud minu esimene prioriteet, kuid tunnen endas ka õpetaja kutsumust. Keskkooli tulemused mind inglise filoloogiasse ei lubanud ja sõelale jäi informaatika. Esimese õppeaasta järel läksin praktikale ja tundsin, et IT on tõesti see, mida ma teha soovin ja milles hea olen. 

 

Pilt
Priit

 

 

„Siin saan tegeleda mõlema südamelähedase teemaga – IT ja teiste mentordamisega.“ 

Millised on sinu lemmikprojektid ja peamised oskused TWNis ning mida soovid juurde omandada? 

Üheks lemmikprojektiks on kindlasti e-Prospera e-riigi valitsemise platvormi arendamine. Seda nii innovaatilisuse, väga ägeda tiimi kui ka vabaduse poolest ülesannete lahendamisel. Veel tooksin välja Telema UI disainisüsteemi loomise projekti, kus meeldib, et front-end arenduses kasutatakse hoopis teistsugust lähenemist ja uuenduslikke tehnoloogiaid. 

 

Minu igapäeva tööks on front-end arendus - progen kasutajaliideseid, tegelen CSS’i, Javascripti ja tema kõikvõimalike raamistikega. Vajadusel mentordan ka hea meelega teisi. Mulle meeldib, et TWNis saan teha mõlemat – tegeleda nii IT`ga kui rakendada ka oma õpetaja kutsumust.

 

See andmise tunne on nii motiveeriv, kui näen et olen suutnud noort inimest oma teadmiste abil inspireerida nii, et ta saabki iseseisvalt tekkinud pudelikaelast läbi. Näiteks möödunud suvel mentordasime TWNis 8-liikmelist praktikantidest full-stack tiimi, mis aitas ka minul parendada oma tööalaseid oskusi. 

 

Tulevikus tahaksin projektides tegeleda lisaks detailidele rohkem ka "suure pildiga" ja hobi korras on mul praegu käsil veel erinevate graafiliste oskuste omandamine. 

 

Kuidas sinu sõbrad või kolleegid sind iseloomustavad ja kas sul on TWNis ka mõni hüüdnimi? 

Kõige originaalsem ja ühtlasi ka tabavam iseloomustus sõpradelt minu kohta on "raamistikuagnostiline ja bugidiagnostiline" :D  Päris hüüdnime mul TWNis ei ole, aga kui mu tähelepanu on vaja, siis piisab kui hüüda "kuule, saad vaadata?". 

 

 

„TWNis on inimkesksust tunda igal sammul ja kordagi ei ole tekkinud tunnet, nagu oleksin lihtsalt üks väike hammasratas hakklihamasinas.“  

Milles väljenduvad sinu arvates TWNi väärtused ja mille poolest TWN erineb teistest ettevõtetest?  

TWNi töökultuuris ja projektides räägime hästi palju inimkesksusest ja seda tunnen TWNis küll. Siin töötades ei ole tekkinud mul kordagi tunnet, et olen väike hammasratas suures hakklihamasinas, kellelt oodataksegi ainult võimalikult palju koodiridu ja that’s it.  

 

Meil on chill ja hästi läbimõeldud töökeskkond ning täiega mõnus seltskond. Köök on peamine kohtumispaik, kus saab kõigiga vabalt chattida nagu pikaajaliste sõpradega, hoolimata sellest, et paljusid uusi tulijaid kohtadki just seal esimest korda. 

 

Millist inspiratsiooni allikat sa teistele soovitad? 

Arendajatel soovitan kindlasti pilgu peal hoida Dan Abramovi blogil ja CSS-Tricks saidil. 

 

Millised on sinu hobid ja kuidas lõõgastud või saad õhtul töömõtted peast? 

Olen üdini IT-fänn, sest hobikorras kirjutan ma ka koodi :) Koodiridadele vahelduseks laulan kooris (esimene tenor!) ja mängin nii erinevaid pille kui ka videomänge. Veel tuulutan end lasketiirus ja teen koeraga terviseradadel pikemaid jalutuskäike. 

 

Nagu juba mainisin, siis mul on koer - hellitatud corgi nimega Lexi, kes aeg-ajalt ka kontorisse kaasa saab. Peale tööpäeva koju jõudes käin esimese asjana Lexiga väljas ja seejärel vajun tunnikeseks diivanile nagu tühi kartulikott. Pärast seda olen valmis jälle kõigega tegelema :) 

 

Pilt
Priit ja koer Lexi

 

 

„Viga ise on teisejärguline, palju olulisem on julgus ja tahe võtta vastutust ning neist vigadest õppida.“ 

Milline on sinu kõige kummalisem harjumus ja milliseid isikuomadusi hindad teistes kõige enam? 

Mulle meeldib teadlikult selles kiires elutempos korraks aeg maha võtta. Seega iga päev enne kontorisse minekut istun 10 minutit maja ees parklas oma autos ja naudin lihtsalt hetke :) 

 

Kõige rohkem hindan inimestes vastutustundlikkust, õppimistahet ja järjekindlust. Tehtud vead mind ei huvita, palju olulisem on julgus ja tahe võtta vastutust ning oma vigadest õppida. 

 

Mis lugu või muusikažanr tõmbab sul puusa käima ja millise roa valmistamises oled meister? 

Muusikažanritest võõraks jäävad mulle vähesed, aga kõige rohkem tõmbavad käima igasugu erinevad emo-rock-metali combod. Midwest emo, pop-punk, punk-rock, punk ja nii edasi kuni lõpmatuseni. Teen ülihead juustukooki, päris okeid carbonara-laadset toodet ja lisaks on kiidetud ka mu röstitud kartuleid. 

 

Pilt
Priit naudib hetke välikohvikus kokteiliga

 

Mida sa teeksid, kui sul oleks nii palju raha, et ei peakski üldse töötama? 

Olen suht kindel, et programmeeriksin hobikorras ka siis. Sel juhul oleks aega tegeleda ka puutöö või mõne muu "tehniline + loov" kombinatsiooni tegevusega. 

 

Millise supervõime sa endale valiksid ja kui sa saaksid minna Marsile, kas läheksid? 

100% kindel, et supervõimeks valiksin lendamise, sest kõrgustega ma väga suur sõber ei ole ja päris hea oleks võimaliku kukkumise korral lihtsalt liuelda, mitte kukkuda. 

 

Marsile kutsub küll, aga kuna sinna peab lendama, siis tõenäoliselt tuleks mind sinna toimetada umbes samamoodi, nagu B.A. Baracus’t A-Rühmas, kui oli tarvis kuhugi lennata :D 

 

Milline on parim nõuanne, mida kuulnud oled?  

"Ära põe!" 

 

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.