Liigu edasi põhisisu juurde
Helena profiilipilt

TWN Life: meie UXi ja Confluence’i konsultant: “Olen juba keskkoolist saati tõeline UXi fänn ja vabal ajal armastan kokata erinevaid vegan roogasid.“

Sigrid Viikmaa & Brigite Helena Sarapuu

Jätkame blogisarjaga TWNLife, kus teeme tutvust Trinidad Wisemani (edaspidi TWN) andekate tiimiliikmetega erinevatest rollidest. Räägime karjäärist ja hobidest, sellest mis sai tehtud enne TWNi ning küsime sekka ka lõbusaid vimkaga küsimusi. Seekord intervjueerisime meie UXi ja Confluence’i konsultanti ja koolitajat Helenat, kellel jookseb TWNi ridades 3-s aasta.  

 

 

”Olen juba keskkoolist saati tõeline UXi fänn – tegin uurimustööd, võtsin EKAst kursusi ja smuugeldasin end isegi magistrantide loengutesse.”

Kuidas avastasid enda jaoks UXi ja Confluence’i ja kuidas jõudsid TWNi?

Mind on alati huvitanud inimeste käitumismustrid ja ärimaailm. Juba keskkoolis tegin UXi teemal uurimustöö, võtsin EKAst juurde kursusi ja smuugeldasin ennast isegi TalTechi magistritudengite loengusse :)

 

Ühel antropoloogia kursusel räägiti põhjalikumalt kasutajauuringutest ja teadsin kohe, et täpselt see ongi see, mida ma teha soovin. Praegu, aastal 2022 olen EKAs omandamas digitootedisaini bakalaureusekraadi.

 

Olles üksjagu tarkust kogunud, tahtsin hirmsasti suuri tegusid tegema hakata ja pooleaastane praktika TWNis aastal 2019 oli selleks hea võimalus. Läks nii, et jäingi siia tööle ja TWNis täitub mul peagi 3 aastat UX disaineri rollis. Kuna vanuselt olen kahe noorima seas, täidan ka TWNi pesamuna rolli :)

 

Pilt
Helena labürindis seiklemas

 

Praktikandina oli üks minu peamisi ülesandeid TWNi siseveebi ja -kommunikatsiooni korrastamine, mis on ehitatud Atlassiani Confluence platvormile. Alguses oli mul raske sellest programmist sotti saada, kuid pika pusimise peale hakkasin Confluence'i lõpuks mõistma ja asi läks minu jaoks aina huvitavamaks.

 

Nii leidsin siseveebidest ja sisekommunikatsiooni teemadest enda jaoks mingitsorti kire ja nüüd loon siseveebe ka TWNi klientidele, rakendades nii oma Confluence'i kui ka UXi alaseid teadmisi ja oskusi.

 

 

„Mulle meeldib, et TWNis antakse inimesele alati võimalus õppida neid teemasid, täita neid rolle ja neid tööülesandeid, mis teda päriselt huvitavad.“

Milles väljenduvad sinu arvates TWNi väärtused ja milliseid tööülesandeid sa kõige rohkem naudid?

Hindan väga seda, et TWN annab võimaluse leida see miski, mida sulle päriselt teha meeldib. Siin on võimalik leida nii oma nišši teema, millesse rohkem panustada kui ka hoopis TWNi siseselt rolle vahetada. Mõtle vaid välja, mida soovid saavutada ja sulle leitakse kindlasti sobiv väljund väärtuse loomiseks.

 

Mulle meeldib TWNi „õpi, katseta ja võta vastutus“ lähenemine. Nii saab pidevalt areneda, lahendada asju oma äranägemise järgi ning päriselt ka võtta vastutust. See annab võimaluse oma peaga mõelda ilma tülikate kooskõlastusringideta, kuid vajadusel on igal inimesel alati oma tiim ja tiimijuht, kellelt nõu ja abi küsida. 

 

Tööülesannetest rääkides naudin kõige enam olemasolevate protsesside kaasajastamist ja digitaliseerimist. Hea tunne on teha paljude inimeste elu lihtsamaks, muutes pikad, tülikad ja aegnõudvad protsessid kiireteks ja mugavateks.

 

Selle kõrvalt naudin tegelikult ka väga projektijuhtimisega seotud administratiivseid tegevusi ja kohustusi. Soovin, et kliendid tunneksid ennast minuga koostööd tehes mõnusalt ja hästi ega peaks muretsema pisiasjade pärast.

 

 

„Armastan kokata ja katsetada vegan roogadega. Kui mul oleks rohkem aega, annaksin ehk välja oma kokaraamatugi.“

Milline on sinu jaoks parim lõõgastus ja kas on mõni roog, mille valmistamises oled meister?

Köögis kokkamine koos mõne hea seriaali vaatamisega on saanud minu mõnusaks zen-rutiiniks, mis aitab töömõtetest välja lülituda. Kui aga köögis toimetada ei jaksa, siis plaan Bna tuletan meelde mõne hea retsepti, mille baaris töötades selgeks õppisin ja valmistan omale ühe hea kokteili.

 

Pilt
Helena looduses istumas

 

Kokata meeldib mulle tegelikult väga. Eriti armastan valmistada erinevaid vegan roogasid, aga üldse mitte retsepti järgi, vaid tunde järgi ja katsetades. Näiteks üks mõnus roog, mille enda jaoks leiutasin, on vegan pasta trühvli ja kreeka pähkliga. 

 

Meenuta kõige hulljulgemat ja kõige toredamat asja, mida kunagi teinud oled?

Hulljulge tegu oli kindlasti see, kui kolisin peale põhikooli lõppu pea aastaks ajaks üksinda Uruguaysse. Elasin täiesti võõras vahetusperes. Kui praegu sellele ajale tagasi vaadata, siis sattusin nii mõnessegi olukorda, kuhu täna enam kindlasti sattuda ei tahaks. Tol hetkel oli kogu see seiklus muidugi meeletult põnev.

 

Kõige toredam tegu on see, et võtsin 7 kuud tagasi endale varjupaigast ühe kiisuplika, kelle nimeks sai Käbi. Võin öelda, et ilma tema tohutu tähelepanuvajaduse, peadpööritama paneval kiirusel ringi lendamise ja armsa nurrumiseta poleks kodu ikka päris see koht, mis ta täna on :)

 

Kindel on ka see, et krutseid täis kassilapse kasvatamine on mulle päris palju õpetanud - ma ei teadnud, et minus on nii palju kannatlikkust.

 

Millise supervõime sa valiksid, kui oleks võimalus ja mida teeksid, kui ei peaks tööl käima?

Suurepärane supervõime oleks see, kui mäletaksin kõike ideaalselt, mida olen kunagi kuulnud, näinud või lugenud. Seejuures võiks olla siiski võimalik ka mingeid mälestusi valikuliselt välja lülitada.

 

Kui ma töötama ei peaks, siis arvan, et esmalt rändaksin pisut ringi näiteks Ladina- Ameerikas ja uudistaksin ka Aafrikas. Seejärel otsiksin maailma kaunites paikades lagunenud maju, mida oma kätega üles putitada. Kui lõpuks tekib soov paikseks jääda, sätiksin üles mõne mõnusa baari või kohviku ning annaksin välja ka ühe inspireeriva vegan kokaraamatu. 

 

 

„Plaanin koostada vegan digiretseptikogu, mis töötab koos nädala toiduplaani ja automatiseeritud poenimekirjaga.“ 

Mis on sinu selle aasta to-do listis, mida sa enne pole teinud?

Praegu olen väga aktiivselt olnud koduköögis toimetamise ja automatiseerimise lainel. Tahan koostada vegan digiretseptikogu, mis töötab koos nädala toiduplaaniga. Selle põhjal soovin lisaks luua veel osaliselt automatiseeritud poenimekirja koostaja.

 

Pilt
Helena looduses

 

Milline on parim nõuanne, mida kuulnud oled? 

”Tea, mida sa tahad, siis tuleb ka viis ning võimalus seda saavutada.”

 

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.