Liigu edasi põhisisu juurde
Illustratsioon, kuidas laua taga istuv naine visualiseerib andmete kolimist Excelist Insighti.

Miks ja kuidas TWN Insight - Asset Management pistikprogrammi rakendas?

Alice Bakhoff

Kui eelnevalt Insight – Asset Management pistikprogrammi tutvustasime, siis tänases postituses uurime asjaosalistelt, kuidas TWN selle oma varade haldamiseks rakendas.  

 

Lisaks tutvustame Jira ja Insightiga ühilduvat ScanStar rakendust, mis võimaldab innovatiivselt liikuvat varade haldust.

 

 

Ettevõtte kasvades tekib vajadus struktureeritud andmestiku järele  

“Hetkel kasutame Insighti nii seadmete, aga ka töötajate halduseks,” räägib TWNi büroojuht Nadežda Videvik

 

Büroojuht tõdeb, et varasemast lahendusest jäi vajaka “Alguses piisas Excelisse loodud tabelist, aga mida rohkem infot aja jooksul lisandus, seda keerulisemaks varade haldus muutus,’’ ütleb ta. 

 

Ühtlasi tekkis Nadežda sõnul vajadus hoida seadmetega (ostuarved, kasutajad, garantii jm) ja töötajatega (kontori asukoht, sünnipäev, uksekaardi number jm) seonduvat lisainformatsiooni ühes kohas, et see vajadusel kiirelt üles leida.

 

 

Varade haldus Exceli tabelist Insighti 

Insighti rakendamine algas näidislahenduse (Proof of Concept ehk PoC) loomisega. „Nii sai selgeks, milliseid väljasid on juurde vaja ja mis tõstetakse ringi uude keskkonda,“ ütleb Atlassiani toodete konsultant Urmo Luts.  

 

Insighti kolimine toimus koostöös büroojuhtidega „Pärast andmete korrastamist lõime live keskkonda Insight Asset Management objektide struktuuri, teostasime täiendavaid korrektuure ning sisestasime eelnevalt kontrollitud ja värskendatud andmed Excelist Insighti,“ lisab Urmo.  

 

Pilt
Vaade TWNi varade struktuuri

TWNi varade struktuur Insighti vaates.

 

„Hallates andmeid Excelis puudus kindlustunne, et tabeli ühiskasutuse korral midagi kaduma ei lähe. Insight tagab meile turvalise andmete säilitamise,“ lausub TWNi büroojuht Helen Pink

 

 

Insighti abil saad luua varadest loogilise tervikülevaate, mis soodustab operatiivset tegutsemist 

Insighti saad luua seosed erinevate varade vahel. Nadežda sõnul on Insightis hea jälgida, kui mõne töötaja töövahendid on aegunud või vajavad väljavahetamist. 


“Kui mõne seadmega peaks midagi juhtuma, siis on kogu garantii info hõlpsasti kättesaadav ühes keskkonnas - nii saame probleeme kiirelt lahendada,” täpsustab büroojuht Nadežda. 

 

Võimalus seadistada meeldetuletusi vähendab ajalist ressurssi manuaalselt andmete otsimisel - näiteks on meil seadistatud meeldetuletus, kui uue töötaja katseaeg hakkab lõppema,'' lisab büroojuht Helen. 

 

Peale Jira Software’i on Insight võimalik liidestada ka Jira Service Management kliendiportaaliga.  

 

„Tihti kasutatakse samu seadmeid ja kui eelinfo on juba Insighti baasis olemas, ei pea andmeid manuaalselt dubleerima. Vajadusel saab luua automaatikat, mis laeb seadmetele lisainfot juurde välistest baasidest (nt Excel, CSV) või teavitab baasi haldajat sellest, et seadme eluiga läheneb kokkulepitud lõpule,“ selgitab Urmo.

 

 

Uuenduslik varade haldus ScanStariga 

ScanStar on IT teenusehalduse tööriistade, muuhulgas ka Jira ja Insightiga ühilduv mobiilirakendus. Scanstar võimaldab mugavalt seadmete seerianumbreid skaneerida ja need otse Insight sisestada.

 

„ScanStar kaotab vajaduse numbreid käsitsi sisse trükkida ning sellega kaasneva ohu, et seerianumber sisestatakse vigaselt,“  lisab Urmo. 

 

Pilt
ScanStar rakenduse sisu mobiilivaates. Kuvatakse ühe objektiga seotud informatsiooni.

ScanStar sisuvaade mobiiliversioonis.

 

ScanStar on hea lahendus, kui seadmeid on palju, neid on vaja jooksvalt hallata ning need paiknevad erinevates asukohtades. Suure hulga andmete muutmine on lihtsam ja kiirem läbi rakenduse, seega sobib ScanStar hästi ka inventuuride läbiviimiseks.

 

 

Insight – Asset Management saadavus  

31. märtsist 2021 sisaldub Insight ka Jira Service Management Premium ja Enterprise Cloud plaanides.

 

Insight - Asset Management ja Insight Discovery pistikprogrammid sisalduvad alates 2. veebruarist 2021 tasuta Jira Service Management 4.15 versioonis Data Center platvormil

 

Seoses muudatustega Atlassian Server platvormil antud pistikprogrammi Serverile enam soetada ei saa.  

 

 

Kas soovid abi Insighti rakendamisel? 

Kui puutud Insight – Asset Managementiga kokku esmakordselt ning vajad nõu või soovid lisainfot, pöördu julgelt meie poole; nõustame ja aitame kõiges, mis puudutab Atlassiani tooteid või nendega seotud pistikprogramme. Teenustega saad lähemalt tutvuda siin

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.