Liigu edasi põhisisu juurde
img_0872

Intervjuu George Groshkoviga, disainipraktikandiga Bulgaariast

Viimaste kuude vältel on meie meeskonnaga liitunud kasutajakogemuse disaini praktikant George Groshkov, kes on pärit kaugelt Bulgaariast.

Ühel sumedal pärastlõunal istusin ma temaga maha ning vestlesime põgusalt elust Eestist, kasutajakogemuse disainist, IT-st ja sellest, milline tundub Eesti edulugu läbi välismaalase silmade.  
 

Ole hea ja räägi meile endast natuke

Olen Bulgaaria ja Venemaa armuloo tulemus. Elanud Sofias, Londonis ja nüüd siis Tallinnas. Kirglik startupide, jooga ja legode fänn. Mul on graafilise meedia ja videotootmise taust. Hetkel õpin Balti Filmi -ja Meediakoolis ristmeediat.

Olen töötanud erinevates agentuurides, reklaami ja sotsiaalmeedia osakondades ning disaininud erinevate videoplatvormide kasutajaliideseid.
 

Mis sind siis Eestisse tõi? 

Minu viimased Bulgaaria projektid keskendusid IT-le. Ühel hetkel tekkis mul tahtmine reisida riiki, kus IT on tegemas hüppelisi arenguid. Samal hetkel tekkis mul võimalus jätkata oma õpinguid Eestis ja kõik klikkis.

Minu hinnangul on Eesti väga rahulik põhjamaine riik. Siit leiab nii head disaini kui ka IT-d. Samuti mitmeid edukaid startup’e. Eks ma seetõttu võimalusest kinni haarasingi ja see on olnud mu elu parimaid otsuseid.
 

IMG_0878-560x420.jpg


Lisaks olen siit leidnud mitmeid väga kirglikke inimesi, kellega edaspidi ühiseid projekte teha.
 

Kuidas sa kasutajakogemuse disaini juurde sattusid?

Tegelesin kasutajakogemuse disainiga, kui töötasin veel sisulevitamise valdkonnas. Seal mõtlesin ma pidevalt kasutajate kaasahaaramisele ning ka sellele, kuidas ettevõtted paremast kasutajakogemusest pikemaajalist kasu võiksid saada.

Mulle meeldib ta sellepärast, et ta vaatleb sügavamalt inimeste vajadusi. Pole vahet kas tegu on mõne sisemise süsteemi või avaliku veebiga, olgu tegu kasutajate või klientidega, alati saab tulemusi paremaks teha ja see avaldub ka ettevõtete äritulemustes.

Kasutajakogemuse disain tegeleb ka psühholoogia, antropoloogia ja füüsiliste aistingutega. See on valdkond, kus veetlev ilu kohtub külma matemaatikaga. Mõnes mõttes on see filosoofia, kus elegants aitab organisatsioonidel paremaid tulemusi saavutada.  
 

Kuidas sulle Trinidadis töötamine meeldib?

Väga lahe on! Väga mõnus on töötada koos professionaalidega ja eriti veel projektidega, mis on julged ja tõesti ka kasulikud. Need on väga põnevad kuna varieeruvad väikestest erasektori töödest massiivsete avaliku sektori projektideni, mis tähendab, et alati õpib ka midagi uut juurde.

Atmosfäär on väga positiivne. Meeskond on väga sõbralik ja kui elu pole just kõige roosilisem, siis päästab päeva Trinidadile omapärane must huumor. Tulen siia laia naeratusega ja seda ka siis, kui väljas on külm, kalk ja pime. Eesti ilma puhul siis enamuse ajast. :)

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.