Liigu edasi põhisisu juurde
Illustratsioon neljast kohtunikust, kes valivad Codegeist hackathon 2021 võitjaid

Codegeist häkaton – 10 innovatiivset pistikprogrammi Atlassian Cloud toodete võimekuse täiendamiseks

Alice Bakhoff

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatatakse tempokalt. Artiklis välja toodud tooteomadused võivad ajas muutuda.

 

Et põnevad ja uuenduslikud ideed teostuse leiaks, on Atlassian loonud Forge platvormi ja Codegeist häkatoni. 

 

Vaatame lähemalt, millega tegu ning toome välja 10 põnevat ja tõhusat tarkvara arendustiimidele suunatud võistluse võidutööd.
 

 

Arendajate võimalus täiendada Jira ja Confluence Cloud funktsionaalsust 

Austraalia tarkvarafirma Atlassian annab entusiastlikele arendajatele võimaluse Atlassiani Cloud tooteid pistikprogrammide näol täiustada – seda läbi Codegeist häkatoni.

 

Võistlus toimub iga aasta ning kestab vaid kaheksa nädalat. Võistlus toimub iga aasta ning kestab vaid kaheksa nädalat. Valmiv rakendus peaks lahendama väljakutseid erinevates kategooriates, nagu näiteks DevOps, IT, äri.

 

Huvi pistikprogrammide arenduse vastu kasvab - aastatega on Atlassiani arendajate kogukond kasvanud 25 000 liikmeni ning ka Codegeist osalejate arv on tõusuteel. 
 

Lisaks võimalusele oma toodet Atlassian Marketplace turul müüa premeerib tarkvarafirma võidutöid muude hüvede hulgas ka rahaliste auhindadega.

 

Tänapäeval on arendustiimidel võimalus testimisest juurutamiseni kasutada ka uut Atlassian Forge rakenduste loomise platvormi.

 

Forge pakub Atlassiani majutatud infrastruktuuri, rakenduse turvalisust ja hoiustamist ning kasutajaliidese laiendamise võimalusi, et arendajad saaksid keskenduda loomisele. 

 

Forge’iga on hetkel võimalus luua pistikprogramme Jira ja Confluence Cloud toodetele, aga tulevikus ka teistele toodetele.

 

 

Codegeist häkatoni võitjaid läbi aastate 

Juba pea kümme aastat toimunud konkurssi raames on tuhanded ideed arendatud funktsioneerivateks rakenduseks.

 

Sageli on pistikprogrammide loojateks tiimid, kes ise Jira ja Confluence Cloud toodete igapäevase kasutuse juures mõnda funktsionaalsust igatsenud.

 

VIEW26 Scrum Manager

VIEW26 Scrum Manager rakendus aitab scrum masteril keskenduda põhilistele probleemidele ja pudelikaeltele.

 

Rakendus kogub iga päev tiimiliikmetelt infot, mis puudutab möödunud ning käesoleva päeva tegevusi ja võimalikke takistusi, mis tööd segavad. 

 

Info salvestatakse kaartidena, mida scrum master saab vastavalt prioriteetidele sorteerida ning stand-up koosolekut juhtida.

 

Create from Template Pro

Create from Template Pro on uuendatud versioon Create from Template Confluence macrost, millel on rohkem valikud, nagu näiteks:

  • ülemlehe seadistamine
  • täiendatud lehe pealkirja mall 
  • nuppude välimuse vormindamine
  • siltide (labels) lisamine

 

Office Manager

Kaugtöömudelite valguses on kontorid ja nende kasutatavus muutumas. Office Manager aitab tööruumide planeerimisega nii tiimiliikmeid kui büroojuhte.

 

Tiimiliikmed saavad Jiras teavitada oma kontoris töötamist broneerides eeldefineeritud listis tööruumi ja laua ning kuupäeva ja aja.

 

Tööruumi haldajatele pakub rakendus põrandaplaani redaktorit, millega on võimalik visualiseerida ja seadistada laudade asetus. Ühtlasi saab listi lisada kirjelduse laua juurde kuuluvatest lisadest nagu ekraan, hiir jm.

 

BYOD (Build Your Own Dashboard)

BYOD on Forge platvormil ehitatud Confluence macro, mille abil saavad äritiimid ilma koodi kirjutamiseta luua Confluence lehel personaalselt kohandatud töölaudu.

 

APIde kaudu saab vajalikke andmeid importida kolmanda osapoole integratsioonidest, nagu näiteks Stripe ja Quickbooks. 

 

Workspace Cleaner

Suurte Confluence keskkondade (näiteks siseveebide) puhul tuleb tihti ette, et mõned ruumid ja nendes sisalduv informatsioon on aegunud. 

 

Workspace Cleaner annab aktiivsuse ülevaate Confluence lehtedest. Rakendus jälgib lehtedel toimunud tegevusi, nagu näiteks: vaatamised, vaatajad, kommentaarid, meeldimised. 

 

Ülevaate põhjal on mugav ja kiire näha ja otsustada, mida kustutada või mida jätta.

 

Comment Translations for Jira

Comment Translations for Jira võimaldab mitmekeelsel tiimil teha Jiras koostööd, pakkudes hõlpsat juurdepääsu kommentaaridele nende keeles.

 

Tiimiliikmed saavad oma keeles kommentaare luua ja tõlkida.

 

Lively Recorder for Confluence

Lively Recorder macro abil saab Confluence’is luua audio, video või ekraani salvestusi. 

 

Enne Lively Recorder esmakordset kasutamist saab administraator otsustada, kus regioonis salvestust hoiustatakse (muuhulgas on valikus ka Euroopa).

 

Kui salvestis on täielikult üles laetud, sulgub hüpikaken automaatselt ja lisab salvestuse lehele. 

 

Scrum Maister 

Jiraga ühilduv AI toetab agiilse arenduse metoodikaid rakendavate tiimide arendusprotsesse, koostööd ning Scrum praktikaid.

 

Scrum Maister on osa tiimist ning selle eesmärk on tiimi teavitada kohe, kui märkab ebaefektiivsust näiteks piletite loomisel, projekti tööprotsesside seisakuid sprindi analüütikas või muid blokeerijaid.

 

Comala Read Confirmations 

Comala Read Confirmations võimaldab tiimiliikmetele Confluence lehti määrata ning jälgida, kas ja kes neid lugenud on.

 

Kasutajad kinnitavad lugemist ühe klikiga. Kui lehe sisu muutub, saab lehe määraja juba lugemist kinnitanud kasutajale saata uue kinnitamistaotluse.

 

Charts and Reports for Jira Service Management

Charts and Reports for Jira Service Management rakendusega saab koostada kohandatud diagramme ja interaktiivseid Jira aruandeid sekunditega lihtsate drag and drop vidinate (widgets) abil.

 

Aruandlust saab alustada eelmääratletud mallidega ning luua erinevaid tiimipõhiseid töölaudu - näiteks SLA infot kajastavaid töölaudu. 

 

Raporteid on võimalik ka klientidega jagada otse kliendiportaalis
 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.