Liigu edasi põhisisu juurde
Inimesed Atlassiani logoga elementide ees seismas

Kuidas hinnata Atlassian Cloud ja Data Center omadusi?

Alice Bakhoff

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatatakse tempokalt. Artiklis välja toodud tooteomadused võivad ajas muutuda.

 

''Kas ning millisel juhul kolida Atlassian Cloud või Data Center lahendusele?'' küsivad Atlassiani kliendid seoses Server platvormil toimuvate muudatustega.

 

Olles meie varasemates blogipostitustes tutvunud mõlema lahenduse peamiste võimaluste ning tingimustega, uurime seekord platvormidele iseäralikke võimalusi üksikasjalikumalt.  

 


Atlassian Cloud

Atlassian Cloud platvormil saad soetada järgmisi tooteid: Jira Core, Jira Software, Confluence, Jira Service Management, Bitbucket, Trello, Statuspage, Opsgenie, Jira Align ja Halp.

 

Cloud lahenduse puhul on oluline aspekt tooteplaanide valik – Free, Standard, Premium ning Enterprise, mille vahel saad valida vastavalt oma ärimudeli keerukusele.

 

Tootelitsentse saad soetada kuu või aasta kaupa (välja arvatud Bitbucket toode, mis on hetkel saadaval vaid kuupõhiselt). Järgnevalt tutvume Cloud platvormiga omaduste kaupa: 

 

 
Kasutajate arv

Mis muudab Cloud platvormi mugavaks lahenduseks just kasvavatele ettevõtetele, on toodete kasutajaarvu paindlikus ka väikestele tiimidele. Näiteks võib Cloud Free plaan olla ideaalne variant alustavatele iduettevõtetele:  

  • kuni 10 kasutajat – Jira Software ja Confluence;  
  • kuni 5 kasutajat – Bitbucket;  
  • kuni 3 agenti – Jira Service Management.  

 
Standard, Premium ja Enterprise plaanide puhul on kasutajalimiidi tingimused järgnevad: 

  • kuni 10 000 kasutajat - Jira Core, Jira Software ning Confluence;
  • kuni 5 000 agenti – Jira Service Management;  
  • Limiteerimata – Bitbucket.

 

 

Andmemahud

Cloud free plaani puhul on andmete mahu limiidiks 2GB järgnevatel Atlassiani toodetel: Jira Core, Jira Software, Confluence ning 1GB Git failide kohta Bitbucket tootel.

 

Standard, Premium ning Enterprise plaanide puhul on mahu limiidid järgmised: 

  • 250 GB (Standard) -  Jira Core, Jira Software, Confluence ja Jira Service Management;  
  • Limiteerimata (Premium ja Enterprise) - Jira Software, Confluence ja Jira Service Management;  
  • 5 GB (Standard) ja 10 GB (Premium) – Bitbucket. 5 GB (Standard) and 10 GB (Premium) – Bitbucket. 

 


Atlassian Access

Cloud platvormi tootena on Atlassian Access sillaks Atlassiani toodete ja sinu organisatsiooni olemasoleva kasutajate halduse lahenduse vahel.

 

Atlassian Access võimaldab integratsioone järgnevate turuliidriteks kujunenud lahendustega nagu Okta, Idaptive, Google Cloud, Azure AD ja Onelogin SAML single sign-on võimekuse rakendamiseks ning kasutajate haldamiseks.

 

Kasutajahaldus on muudetud lihtsamaks tänu automaatsele kasutajate varustamisele nende lisamisel/eemaldamisel vastavalt reeglitele, mis on sätestatud external directorys.

 

Lisaks sisaldub Access'is organisatsiooni tegevuslogi (audit log), tänu millele kuvatakse administraatoritele tervikülevaade tegevustest sinu Atlassian Cloud tööriistades.

 

Access'i on võimalik tellida kuu või aastapõhiselt ning hind on määratud kasutajapõhiselt; mida rohkem kasutajaid, seda odavam hind kasutaja kohta. Atlassian Access sisaldub Enterprise plaanis. Free, Standard ning Premium plaanide puhul on võimalik toode juurde tellida.       

 


Atlassian Data Center

Data Center platvormil saad soetada järgmisi Atlassiani tooteid – Jira Core, Jira Software, Confluence, Jira Service Management, Bitbucket ning Crowd.

 

Et Data Center lahenduse puhul ei ole kasutajate/agentide arv limiteeritud, on see sobiv platvorm suurtele organisatsioonidele ka üle 10 000 kasutajaga. Väiksemate tiimidega organisatsioonidel tasub arvestada, et kasutajate alammäär on 500 (Jira ja Confluence tooted) või 50 agenti (Jira Service Management).

 

Tootelitsentse saab soetada minimaalselt aasta kaupa. Järgnevalt uurime Data Center platvormi omadusi, mis teevad selle sobivaks just suurtele ning kõrgendatud turvanõuetega organisatsioonidele: 

 


Projektide arhiveerimine Jiras

Projektide arhiveerimine Jira keskkonnas võimaldab täiustada kiirust ning kasutajamugavust. Projektid, mida pole ammu avatud ega muudetud ning millele ei ole loodud uusi pileteid, muutuvad aja jooksul soovimatuks visuaalseks infomüraks.

 

Arhiveerimine kaotab projektid ja piletid kõikidest kasutatavatest Jira loenditest, kuid säilitab need andmebaasis read-only formaadis. Kui projekt muutub uuesti aktuaalseks, saab selle lihtsalt ning kiirelt uuesti aktiivseks muuta.

 

 

Infrastruktuuri valik

 

IaaS (Infrastructure as a Service) lahendus AWS või Azure baasil:

Infrastruktuur teenusena (IaaS) on pilvepõhine infrastruktuurilahendus. Kuna antud lahendust pakutakse tüüpiliselt rendimudelina (subscription), siis on võimalik teenust kiiresti ja mugavalt üles või alla skaleerida, pakkudes seega suuremat paindlikkust võrreldes on-premise lahendusega.

 

On-premise klaster või single node lahendus:

On-premise lahendusega omab sinu tiim maksimaalset kontrolli serverite asukoha ning hoolduse üle. Mitme sõlme (node) ja koormusjaoturiga (load-balancing) süsteem tagab teenuse kõrgkäideldavuse ja andmete dubleeringu.

 

Kui klasterlahendus on sinu organisatsioonile ebamõistlikult keerukas ning sa ei vaja koheselt kõrgkäideldavust, saad Data Center platvormi kasutada ka single-node lahendusena.

 

Enamik Data Centerile omased lisad ei nõua klasterlahendust. Kui organisatsiooni kasvades tekib siiski nõudlus kõrgkäideldavuse järele, saad sama litsentsiga lülituda ka klasterlahendusele.

 

Juhul, kui sinu organisatsiooni harud on geograafiliselt distantseeritud (näiteks Tallinn-Riia), on klasterlahenduse puhul võimalik viia node kliendile lähemale, mis kiirendab serveri poole pöördumise aega. 

 

Pilt
single-node lahenduse joonis, mis kujutab sinu võrku, rakendust ja andmebaasi

Single-node lahendus.

 

Pilt
klasterlahendus, mis kujutab sinu võrku, koormuse tasakaalustajat, klastri sõlmi, jagatud andmebaasi ja jagatud failisüsteemi

Klasterlahendus.

 

 

SAML 2.0 ja SSO mugavaks keskkondade vaheliseks liikumiseks

Atlassian Data Center lahendusega sisaldub SSO 2.0 pistikprogramm, mis lubab järgnevatel tooteversioonidel ühenduda IdP-dega (Identity Providers) kasutajatele SSO (single sign on) lahenduse võimaldamiseks: 

  • Jira Software Data Center 
  • Jira Service Desk Data Center 
  • Bitbucket Data Center 
  • Confluence Data Center 

 

Toetatud IdP-d:   

Kui oled installeerinud SAML SSO 2.0 pistikprogrammi, peaks lahendus töötama iga IdP-ga, mis rakendab SAML 2.0 veebibrauseri SSO profiili, kasutades HTTP POST sidumist. Samuti võimaldab antud pistikprogramm autentimise delegeerimist Crowd-rakendusele.

 

Atlassian on testinud järgmisi IdP-sid: Microsoft Azure Active Directory, Microsoft Active Directory (kasutades ADFS 3.0), Bitium, Okta, OneLogin ja PingIdentity.

 

 

Kui kahtled, anname Sulle proovilitsentsi

Meie kogenud eksperdid on valmis sind Atlassiani toodetega puudutavates küsimustes nõustama. Et saaksid tooteid aga ka ise katsetada ning nende sobivuses veenduda, pakub Atlassian tasuta proovilitsentse.

 

Kui oled juba Server või Data Center lahendusel, aga kaalud Cloud platvormile kolimist, pakub Atlassian tasuta Cloud'ile kolimise proovilitsentsi, mis kehtib maksimaalselt kuni 12 kuud (olenevalt sinu kasutuselolevast Server või Data Center litsentsist).

 

Prooviperioodi ajal saad Cloud platvormi iseseisvalt avastada ja testida ning soovi korral üle kolida. Kui puutud Atlassiani toodetega kokku esmakordselt, saad Cloud platvormi Standard ning Premium tooteid proovida tasuta 7 päeva jooksul (vajadusel saab litsentsi pikendada maksimaalselt 37 päevaks).

 

Data Center platvormi saab tasuta proovilitsentsiga katsetada 30 päeva (vajadusel võimalik pikendada kuni 90 päevani). Kõiki Atlassian Marketplace rakendusi igal platvormil saad proovida tasuta 30 päeva jooksul. 

 

Kui puutud Atlassiani toodetega kokku esmakordselt ning vajad nõu või soovid abi migreerimisprotsessiga, pöördu julgelt meie kogenud ekspertide poole; nõustame ja aitame kõiges, mis puudutab Atlassiani tooteid. Rohkem infot leiad siit.

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.