Liigu edasi põhisisu juurde
Eva Salumäe profiilipilt

TWN Life: meie digimuutuse valdkonnajuht: “Juba pisikese tüdrukuna süstematiseerisin ja korraldasin asju. Vabal ajal teen sporti ja harjutan kätt sisekujundajana.”

Sigrid Viikmaa & Eva Salumäe

Jätkame blogisarjaga TWNLife, kus teeme tutvust Trinidad Wisemani (edaspidi TWN) andekate tiimiliikmetega erinevatest rollidest. Seekord rääkisime meie digimuutuse valdkonnajuhi Evaga tema karjäärist ja hobidest, sellest mis sai tehtud enne TWNi ning küsisime sekka ka lõbusaid vimkaga küsimusi.

 

Kuidas sai sinust valdkonnajuht ja kuidas jõudsid TWNi?

Juba pisikese tüdrukuna sobis mulle hästi info süstematiseerimine ja asjade korraldamine, mis on olulised oskused ka valdkonnajuhi rollis. Näiteks keksumäng ei käinud meil kunagi vahetustega, vaid kumminööri sisse organiseerisin alati seisma suuremad poisid õue pealt :) 

 

TWNi sattusin ma just õigel hetkel – siis, kui olin jõudnud oma karjääris punkti, kus tiimijuhi roll oli end ammendanud ning otsisin uut väljakutset. TWNi valdkonnajuhi tööülesanded sobisid hästi minu ootustega ning TWNi kultuur ja väärtused ühtivad minu omadega. Lisaks naudin ma töötamist ettevõttes, mis ei ole liiga suur, sest kogukonna tunnetus on minu jaoks väga oluline. 

 

Pilt
Eva mägedes

 

Milles väljenduvad sinu arvates TWNi väärtused ja mille poolest TWN erineb teistest ettevõtetest? 

Mina pean meie suurimateks väärtusteks mõnusat sisekliimat ja professionaalset suhtumist klientide vajadustesse. Teistest ettevõtetest eristab meid kindlasti vabaduse ja vastutuse kultuur ning kokkuhoidev, toetav, abivalmis ja üksteist igati inspireeriv tiim.

 

 

“Väikeste sammude haaval tehtavad muudatused mõjuvad inimestele positiivselt. Mulle meeldib protsess, kuid tulemused on minu jaoks inspireerivamad.“ 

Mis võiks olla järgmine TWNis tehtav muudatus ja kuidas seda ellu viia?

Me teeme iga päev midagi, mis tagantjärgi vaadates paistabki suure muudatusena. Teisisõnu, me käsitleme kõiki protsesse süsteemselt ning õpime juurde ja muudame pidevalt midagi, mis mõne aja möödudes annab olulist efekti. 

 

Kõiki muudatusi viime ellu pisikeste sammude haaval ja mulle meeldib näha, kuidas jõuame sel viisil toimides positiivsete lõpptulemusteni ja meie inimesed on rahul. Tehes korraga suuri muudatusi, oleks efekt kindlasti vastupidine.

 

Mis oli sinu esimene töökoht ja palju palka maksti? Aga kus ja kellena töötasid enne TWNi tulekut?

Esimene töökoht ehk peedikõplamine EÕM'is 7nda klassi suvel jääb mulle eluks ajaks meelde. Palka maksti ilusa sinise Saljuti jagu, mis on mul siiani vanemate juures keldris alles :) 

 

20 aastat oma elust olen töötanud IT-ettevõtetes - enne TWNi viimased 15 aastat tiimijuhina ja enne seda 5 aastat projektijuhina. 

 

 

“Ma ei saa ühes kohas pikalt elada, sest olen suur sisekujunduse fänn ja tahan aeg-ajalt jälle kätt proovida.”

Millised on sinu hobid ja on sul ka mõni varjatud anne?

Ma armastan sporti, mida saab õues teha - rattasõit, jooksmine, matkamine, lumelaud, suusatamine. Samuti armastan head toitu, mistõttu olen üsna hästi kursis ka Eesti restoranimaastikul toimuvaga. Lugeda meeldib mulle ka – eriti juhtimispsühholoogiat.

 

Pilt
Eva XDreamil

 

Viimasel aastal olen nädalavahetuseti võtnud suuna ida poole - Lahemaale, kus asub nüüd meie pere maakodu, millest juba 10+ aastat unistanud olen.  

 

Varjatud anne on mul ka ja selleks on sisekujundus. Kõik oma kodud olen alati ise disaininud ja see on ka põhjus, miks ma väga pikalt ühes kohas elanud pole. Lihtsalt tahaks ju aeg-ajalt taas kätt proovida :) 

 

Kuhu soovitaksid kolleegidel reisida ja milline muusika tõmbab sinu puusad käima?

Kustumatu mulje on mulle jätnud Ladina-Ameerika vibe ja sealsetest riikidest on enim muljet avaldanud Columbia. Just seal tajusin tihti seda puhast rikkumata ehedust, mis üha globaliseeruvas maailmas on rariteediks muutumas. Puusad hakkavad alati liikuma, kui kõlab Ladina-Ameerika batchata :)

 

Kes on sinu spirit animal ja milline on sinu meeldejäävaim kohtumine mõne kuulsusega?

Tuleb tunnistada, et oma elurännakutega ma niikaugel veel pole, aga mulle meeldib väga sookurgede hüüd. 

 

Kui kuulsustest rääkida, siis sattusin kord Odessast koos Navitrollaga tagasi lendama ja need olid küll ühed väga harivad ja huvitavad tunnid.  

 

Milline on parim nõuanne, mida kuulnud oled? 

“Enne mõtle, siis ütle. Öeldut ei saa iial tagasi võtta ja vabandused siinkohal ei aita.” 

 

Pilt
Eva matkamas

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.