Liigu edasi põhisisu juurde
budgetmatador

Trinidad Consulting toetab Ajujahi vilistlast kasutajakogemuse analüüsimisel

Mitmetel alustavatel ettevõtetel on head ideed ja hea meeskond, kuid sama ei saa alati öelda nende toote või teenuse kasutajakogemuse kohta.

Kuna sellega on kõige parem tegeleda kohe alguses ja hilisem paranduste tegemine pigem keeruline, siis peame õigeks juba varajases faasis sellistele ettevõtetele abikäsi ulatada. Sellest sündis ka idee toetada ühte Ajujahi meeskonda.

Täpsemalt rääkides – otsustasime ühele Ajujahi TOP 40 hulka pääsenud meeskonnale anda võimaluse saada UX-teenuseid 5000 euro väärtuses. Väärilise meeskonna väljaselgitamiseks korraldasime konkursi, kus meeskondadel tuli põhjendada parema kasutajakogemuse vajalikkust ja selle ärilist mõju nende ettevõttele.

Hindasime peamiselt meeskondade varasemaid pingutusi seoses kasutajavajaduste uurimise ja kasutajamugavusega ning seda, kui täpselt oskasid nad sõnastada, mida neil täpselt UX-töödest vaja on.

Võitja valimine oli keeruline, kuna kandidaadid olid suhteliselt võrdsed. Vaatasime oma meeskonnaga avaldusi läbi ning üks nimi kippus meil ikka ja jälle korduma. Selleks oli BudgetMatador – rakendus, mis aitab projektirahastusega tegutsevatel asutuste haarata oma rahal sarvist. Täpsemalt lihtsustab see eelarvete loomist, selle täitmise jälgimist, aruannete koostamist ning rahavoogude juhtimist.

BudgetMatadori meeskonna puhul oli näha, et nad olid kasutajakogemuse temaatikaga juba varasemalt tegelenud ning teadsid, millega on tegu. Olgu siinkohal ka teistele öeldud, et kasutajakogemus ei ole pelgalt visuaalne ilu, vaid ka see, kuidas toode või teenus tegelikult töötab, kui hästi kasutajad selle kasutamisega hakkama saavad ja kuidas seda tajutakse.

Olenevalt tootest või teenusest võivad lisanduda ka kiire õpitavus ja kasutamise efektiivsus.

BudgetMatador on kahtlemata heades kätes ja muidugi me ei lase neil rahulikult olla enne, kuni nende idee on lihvitud ja prototüüp kasutajatel testitud. Kuna Trinidadi teenuste valik on väga lai, siis saavad nad meilt abi nii idee, prototüübi, testimise, kui ka visuaalse lahenduse viimistlemisel. Seda kõike selleks, et ideest saaks järgmine Eesti edulugu. 

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.