Liigu edasi põhisisu juurde

Mis on AppDynamics?

Ander Tenno

Viimaste aastate jooksul on asunud populaarsust koguma APM ehk Application Performance Management tööriistad. Nendest tuntuim on AppDynamics'i platvorm. Siinkohal annangi sellest lühikese ülevaate.

Appdynamics  annab võimaluse analüüsida, optimeerida ja ennetada keerukates infosüsteemides tekkivaid "pudelikaelu". Ta teeb seda reaalajas, nii tootmis- kui testkeskkonnas, pilves ja on-site.

Lahenduse ülesehitus koosneb erinevatele platvormidele (Java, .NET, node.js jne.) mõeldud agentidest ning kesksest kontrollerist. Viimase aasta jooksul on lisandunud ka mobiilsete seadmete agendid.

Lahendust on võimalik kasutada nii SaaS (Software as a Service) kui ka lokaalselt majutatud kujul. Hetkel on värskeimaks versiooniks 3.9, kus on tugevalt täiendatud disaini ja kasutusmugavust. 
 

node_js-560x284.png


Tavalisest monitooringust eristub AppDynamics’i lahendus just äritehingute ehk Business Transaction'i loogika seisukohalt. See tähendab, et "pudelikaelu" analüüsitakse mitte üksnes infotehnoloogilist lahendust silmas pidades, vaid ka äri seisukohalt.
 

AppFlowmap39-560x255.png


Äritehinguks loetakse kasutaja tegevuse tulemusel käivituvat protsessi. E-poe puhul käivitub äritehing siis, kui kasutaja klikib ostukorvi peale.

Tegemist on põneva tootega, mis ei tegele niivõrd taristu monitooringuga. Selle asemel tegeleb ta just toodangus olevat süsteemi (sh mitmeid servereid ja klastreid, andmebaase, liidestuvaid teenuseid jne) läbivate voogude (ehk teenuste) toimimisega.

Probleemide korral suudab ta reeglina päringu ja koodirea täpsusega näidata, kus on probleem ja milline on selle iseloom.
 

application-monitoring-tools-code_large1-560x345.png


Kuidas aitab AppDynamics kaasa minu äri edukusele?

Nagu ülalpool mainitud, pole AppDynamics pelgalt monitooringu töövahend, vaid võimeline analüüsima ka näiteks (veebi)rakenduse mõju ärile. Allpool on toodud näide reaalsest rahalisest kahjust konkreetse rakenduse mitte-eesmärgipärase toimimise puhul. 
 

appdynamics-aerikahju11-560x331.jpg


Järgnevalt pildilt näed konkreetsemalt, milline on rakenduse mittetöötamise mõju ettevõtte äritulemustele. 
 

appdynamics-aerikahju21-560x348.jpg


Tegu on andmetega, mille käsitsi arvutamine on keerukas ja samas ka tüütu. Appdynamicsiga tead sa alati, milline on tarkvarakatkestuse mõju ettevõttele tervikuna. 
 

Kokkuvõtteks

APM toodete kiire areng on tingitud tarkvaralahenduste massilisest kasutuselevõtust ning vajadusest saada infot enne, kui nende mittetoimimine ärile tuntavat mõju avaldab.

Varem kasutati  „pudelikaelade“ kiireks avastamiseks administraatorite armeed. AppDynamics suudab probleeme avastada ja lahendada standardolukordi (läbi eelhäälestatud reeglite rakendamise) enne probleemide kriitiliseks muutumist.
 

Võta ühendust ja küsi lisa

Trinidad Wiseman omab AppDynamics'iga väga häid kogemusi. Kliente ja lahenduse kasutajaid on meil tänaseks üle Baltikumi. Avalikus sektoris kasutavad seda näiteks RIK ja SMIT. Erasektoris on kasutajate hulgas If Kindlustus, SEB pank jpt.

AppDynamicsi täisversiooni on võimalik 15-60 päeva jooksul tasuta katsetada, tõmba see aadressilt www.appdynamics.com või kontakteeru meiega!

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.