Liigu edasi põhisisu juurde

Kellele on vaja juurdepääsetavust?

Hegle Sarapuu

Teinekord projekte alustades tekib soov tellijaga riielda ning siis tahaks täitjaga riielda. Niimoodi sõbralikult ja tulevikku suunatult.

Mis mind nii ärritab on meie ühiskonna arengutase ja soovimatus asju kvaliteetselt teha. Seda kõike teemal juurdepääsetavus.

Arutelud teemal, kui paljudele see tegelikult vajalik on ja kas on mõtet oma raha sinna matta, on tegelikult täiesti ebavajalikud kui me vaatame reaalselt otsa sellele kuluvale rahahulgale. Juurdepääsetavus on kummalisel kombel päris odav, kui seda harjumuseks kujundada. Küsimus on siiski meie täitjate oskustes ja soovis, natuke ka disainilahendustes.

Kui sihtrühmast rääkida, siis on tegemist meie kõigiga oled siis prillikandja, hakkad pensionile minema või murdsid käeluu. See on väga suur hulk inimesi meie ühiskonnast!

Ja ikka tekivad meile veebilehed, mida on raske lugeda, kus on ise avanevad menüüd või ära peituvad sisuosad ning klaviatuur sisendseadmete nimistust välja jäetud. Isegi kvaliteetne HTML on tihti täielik luksus. Kas te ei arva, et see võiks olla elementaarne?

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.