Liigu edasi põhisisu juurde
Juunika koolitus - Ettevõtte teenuste disain ja digitaliseerimine

Koolitus “Ettevõtte teenuste disaini meistriklass” – juhendajateks Trinidad Wisemani 5 kogenuimat spetsialisti

Hegle Sarapuu-Johanson

 


Õige pea 1. november – 9. detsember toimub koolitus „Ettevõtte teenuste disaini meistriklass“. 

Muudatused maailma majanduses on kaasa toonud vajaduse muuta paljudes organisatsioonides teenuste pakkumise ning teeninduse põhimõtteid. Suur osa nendest vajadustest on võimalik lahendada läbi teenuste digitaliseerimise. 

 

Juunika Koolituse ja Trinidad Wisemani koostöös saab toimuma täiesti uus koolitussari ettevõtte teenuste disaini ja digitaliseerimise teemal.  
 

Koolitus koondab kokku meie enam kui 10 aastat kogemusi disaini, äri, tehnoloogia ning inimkäitumise valdkonnast. Tegemist on 10-st kohtumisest koosneva praktilise sarjaga, mis keskendub teenusedisaini, prototüüpimise, äridisaini ja tarkvaraarendusprotsesside läbiviimisele keskmise suurusega ettevõttes.  

 

 

Kellele? 

Eelkõige ootame koolitusele ettevõtete ja organisatsioonide spetsialiste, projektijuhte, tootejuhte ning kesktaseme juhte, kelle ülesandeks on (või saab olema) teenuste digitaalseks ümberkorraldamine või tarkvaraarendusprojektid. 

Koolituse fookus on praktilistel harjutustel, kaasates teooriast just neid kõige olulisemaid nüansse. 

 

 

Koolitajad

Koolitajateks on meie viis kõige kogenumat spetsialisti erinevatest valdkondadest, kes omavad kogemusi erinevat tüüpi projektidega. Nad oskavad tuua sulle hulgaliselt näiteid nii õnnestumistest kui ebaõnnestumistest - kindlasti tuleb teemaks nii mõnigi uskumatu lugu elust enesest.  

 

Mari-Ell Mets – kogenud kasutajakogemuse ja -liidese disainer ning ligipääsetavuse ekspert, kes omab lisaks projektijuhtimise kogemust. Mari-Ell nõustab hetkel palju disaini kvaliteedi hindamise ning ligipääsetavusega seotud teemasid. Meie koolituste sarjas räägib ta kasutatavuse testimisest ning ligipääsetavusest veebis. 

 

Katri Selg – kogenud kasutajakogemuse ning teenusedisainer, kes omab pikaajalist kogemust ka projektijuhtimises. Katri keskendub viimasel ajal kõige enam teenusedisaini projektidele ning meie koolitusel viib ta läbi teenusedisaini osa. 

 

Darja Prants –  on disaini valdkonnas tegutsenud 14 aastat olles selle aja jooksul nii graafilise disaineri, kasutajakogemuse disaineri kui ka projektijuhi ja õppejõu rollis. Tema kogemustepagas on mitmekülgne sisaldades veebikeskkondadesse mõeldud reklaamide tegemist, veebilehtede disaini, kasutatavuse analüüsi, prototüüpimist, kasutajatestide läbiviimist ja täiesti uute digitaalsete toodete väljatöötamist. Seda nii turismivaldkonnas, keeruliste infosüsteemide kui startup valdkondades. 

 

Artur Toikka – juhib tarkvaraarenduse projekte. Oma IT-karjääri alustas ta rahvusvahelise logistikafirma IT-toe osakonnas bakalaureuse õpingute ajal Tallinna Tehnikaülikoolis äriinfotehnoloogia erialal. Peale bakalaureuse kraadi saamist töötas Artur e-kaubanduses arenduste projektijuhtina. Peale seda astus ta taas Tallinna Tehnikaülikooli, kus jätkab magistriõpinguid juhtimise ja turunduse erialal, spetsiliseerudes äriprotsesside ja kvaliteedi juhtimisele digitaalühiskonnas, tegeledes paralleelselt ka teadustööga.

 

Hegle Sarapuu-Johanson – kogenud kasutajakogemuse ning teenusedisainer, kes omab pikaajalist meeskonna juhtimise ja strateegilise juhtimise kogemust. Täna töötab Hegle uute teenuste ja toodete väljatöötamise ning juurutamisega. Tuleval koolitusel viib Hegle läbi kasutajate uuringu, äridisaini, arendamise protsessi ning valmis saanud lahenduste juurutamisega seotud etapid. 


Hind

Koolituse maksumus on 1900 €+km inimese kohta (sisaldab kõiki 10-t korda ehk 50 akadeemilist tundi ning materjale).  

 

NB! Koolitust saab finantseerida Töötukassa ettevõtetele mõeldud koolitustoetuse meetme abil: https://www.tootukassa.ee/koolitustoetus-tooandjatele  


Töötaja väljaõppeks kavandatavate koolituste kogumaht peab olema vähemalt 50 akadeemilist tundi ja kestus kuni üks aasta. Koolitustoetuse avaldus tuleb esitada enne koolituse algust e-töötukassa kaudu. Avaldus tuleb esitada iga koolituse kohta eraldi. Avalduse esitaja peab olema juhatuse liige või volitatud isik. Kui avalduse esitaja on volitatud isik, tuleb avaldusele lisada volikiri (ei pea olema notariaalne). 

 

Käsitletavad teemad päevade kaupa: 

  1. Päev - Kliendiuuring ja konkurentide kaardistus 
     
    Miks ja kuidas läbi viia kliendiuuringut? Erinevad viisid informatsiooni kogumiseks ja analüüsimiseks. Lihtsa konkurentsianalüüsi teostamine. 

 

  1. Päev – Teenusedisain 
     
    Mis on disainmõtlemine ja teenusedisain? Miks ja kuidas koostada teenusplaani? Ettevõttesiseste mõttetalgute ja töötubade korraldamine. 

 

  1. Päev – Äridisain 
     
    Lihtsad ärimudeli disainimise viisid. Erinevad ärimudeli komponendid. 

 

  1. Päev - Äriprotsesside analüüsimine ja kirjeldamine  
     
    Kuidas modelleerida ja kirjeldada ettevõtte äriprotsesse? 

 

  1. Päev - Veebipõhise teenuse kirjeldamine (lähteülesande koostamine) 
     
    Kuidas luua väiksema infosüsteemi visiooni ning koostada sellest tarkvaraarenduseks lähteülesanne? 

 

  1. Päev - Prototüübi loomine ja valideerimise viisid 
     

    Mis on prototüüp? Hea kasutatavusega infosüsteemi põhimõtted. Kasutajaliidese komponendid. Prototüübi loomine töötoana. Prototüübi valideerimise viisid.  

 

  1. Päev - Prototüübi loomine digitaalses keskkonnas 
     
    Ülevaade erinevatest digitaalse prototüübi loomise vahenditest. Digitaalse prototüübi loomine. Kuidas koguda prototüübile tagasisidet? 

 

  1. Päev - Kasutatavuse ja ligipääsetavuse testimine
     
    Mis on kasutatavuse testimine ja ligipääsetavus? Kasutatavuse testimise planeerimine, läbiviimine ja tulemuste analüüsimine. 

 

  1. Päev - Kuidas arendatakse veebilahendusi 
     
    Milline on väiksema infosüsteemi arendamise protsess? Milline näeb välja projekt igapäevaelus? Kuidas hinnatakse projekti maksumust? 

 

  1. Päev - Loodud süsteemi kasutusele võtmine 
     
    Mis võib tarkvaraprojektis valesti minna? Kuidas võetakse loodud süsteem kasutusele? Kuidas viiakse ettevõttes muudatusi ellu? Viga või täiendav arendus? Kuidas pakkuda kasutajatele tuge? 

 

Toimumise koht

Koolitus toimub virtuaalselt ning täpsema info leiad ja registreerida saad siin Juunika veebilehel. Juhime tähelepanu, et osalejate arv on piiratud. 

 


Juunika Koolitus 

Juunika Koolitus alustas täiskasvanute koolitamist 1997. aastal Tartus. Täna korraldab Juunika koolitusi üle terve Eesti. Pakkudes erinevaid töökeskkonna, ohutus- ja ametikoolitusi, koolitusi haridusasutustele ja raamatupidajatele, enesearengu- ja juhtimisalaseid koolitusi. 

 

Juunika Koolitus kuulub Eesti Koolitus- ja Konsultatsioonifirmade Liitu, mis toetab Eesti täiskasvanute koolituse arendamist ja kättesaadavuse tagamist ning aitab kaasa Eesti koolitusfirmade arenguks soodsa ettevõtluskeskkonna kujundamisele. 

 

 

Trinidad Wiseman 

Trinidad Wiseman on pakkunud disaini, äridisaini ja IT süsteemide loomisega seotud koolitusi aastast 2010. Trinidad Wiseman on koolitanud sadu inimesi nii avalikust sektorist kui ka erasektorist. Koolitusi viivad läbi kogenud spetsialistid, kes on neid tegevusi läbi viinud reaalsetes projektides ning nõustavad erinevaid organisatsioone järjepidevalt. Lisaks spetsialisti tööle on koolitajad ka kogenud projekti- või meeskonnajuhid. 

 

Trinidad Wisemanis on pidevalt korraga töös enam kui 250 projekti, see tagab meie inimeste suure kogemuste pagasi ning ka oskuse sellises keskkonnas protsesse, ressursse ning inimesi juhtida. 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.