Liigu edasi põhisisu juurde

JIRA Service Desk 2.0 läbis põhjaliku uuenduskuuri

Trinidad Wiseman

NB! Juhime tähelepanu, et Atlassiani tooteid arendatakse tempokalt. Artiklis väljatoodud tooteomadused võivad olla ajas muutunud.

 

Nagu ehk teate, siis toimetame 2008. aastast ka Atlassiani toodetega, millest tuntuim on ilmselt JIRA. Tänast postitust ajendas kirjutama asjaolu, et paljud meie kliendid kasutavad JIRA-t ka kasutajatoe funktsionaalsuses.

Nimelt on JIRA-le saadaval ka spetsiaalne lisa JIRA Service Desk, millest äsja ilmus versioon 2.0. 

JIRA-service-desk-560x283.png


Uues versioonis on mitmeid kasulikke uuendusi

Alates sellest, kui versioon 1.0 enam kui aasta tagasi välja tuli, on JIRA Service Desk saanud juurde nii mõnegi lisa ning läinud üle kliendisõbralikumale litsentseerimismudelile.

Lisandunud on kohandatavad ja agendipõhised järjekorrad ning täiustatud kliendiportaal. Ka kasutatavust on uuendatunud. Kasutajaliides on puhtam ja arusaadav igal tasemel kasutajale – ole sa IT-guru või tugiüksuse töötaja.

Kliendiportaal toetab nüüd piletitüüpide alamjaotust, mis on kasulik näiteks mitme osakonnaga skeemi puhul. Service Desk 2.0 sisaldab ka täiesti uut e-maili handlerit sissetulevate piletite tarvis.

Me katsetasime ka ise sellega natuke ja jõudsime järeldusele, et mõistlik on luua eraldi piletitüüp sissetulevate piletite jaoks ning peita see kliendiportaali vaatest. 
 

Parendatud järjekorrad 

Järjekorrasüsteemi tehtud muudatused tagavad, et kõik meeskonnaliikmed töötavad alati õigel ajal õigete päringutega. Selle eest hoolitseb JIRA Query Language ehk JQL.

JQL-i päringud töötavad päris hästi. Keerukamate päringute jaoks on saadaval ka mitmeid pistikprogramme. Need on kasulikud näiteks siis, kui pead otsima seoseid sisaldavaid pileteid. 
 

SLA meetrika

SLA meetrika põhineb JQL-i päringutel ja toetab näiteks kohandatavaid kalendreid, mida tüüpiliselt kasutatakse riigipühade jt sarnaste stsenaariumide puhul.
 

Uus litsenseerimismudel

Oluline muudatus litsentseerimise seisukohalt on liikumine kliendipõhiselt litsentseerimismudelilt agendipõhisele.

JIRA Service Desk’i lõppkliendid on nüüd tasuta ning maksta tuleb üksnes kasutajatoe agentide litsentside eest (ja loomulikult ka JIRA kasutajalitsentside eest).
 

Uuele versioonile üleminek tasub ära!

See on mõistlik, kuna uue versiooniga saad kaasa täiendatud funktsionaalsuse ning senisest madalama hinna.

Meile on JIRA Service Desk pakkunud mitmeid põnevaid väljakutseid. Sel aastal oleme toimetanud peamiselt „kapoti all“ ja tegelenud selle implementeerimisega 10 000+ kasutajaga riigiasutuses.

Kui soovid teada, kuidas Sa ise Atlassiani lahendustest kasu lõigata saaksid, siis võta meiega ühendust. Näitame rõõmuga erinevate lahenduste demosid ja räägime Sinu vajadustest lähemalt.

 

Lisa kommentaar

Plain text

  • HTML elemendid keelatud.
  • Automaatne rea- ja lõiguvahetus
  • Veebilehtede aadressid ja e-posti aadressid muutuvad automaatselt linkideks.